Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Hotspot osobisty z iPhone 4. Śledzenie co zjada internet

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 darecki86

darecki86
  • 65 postów

Napisano 21 grudnia 2013 - 11:46

Udostępniłem internet z iPhone 4 do iPada Air przez hotspot osobisty. Dane pakietowe chcialem wykorzystac tylko do surfowania w internecie, więc wyłaczyłem w iPadzie w Ustawienia -> iTunes Store i App Store, w sekcji Pobieranie automatyczne, wszystkie cztery opcje. Mimo wszystko przez noc zjadło mi 2 GB danych. W zwiazku z tym mam trzy pytania: 1. Wiem, że iPhone rozróżnia czy połączenie jest przez WiFi czy pakietowe. W tym drugim przypadku ogranicza domyślnie niektóre automatyczne pobierania. Gdzie można znaleźć info o tym, co dokładnie jest ograniczone? 2. Jak sprawdzić dokładniej, która aplikacja pobierała dane samoczynnie? W ustawieniach iPhone'a mam rozpiskę, które aplikacje zużywały dane pakietowe i ile (w tym Hotspot osobisty - 2 GB). W iPadzie tego mi brakuje (bo dla iPada to już nie dane pakietowe, tylko WiFi, więc on tego nie monitoruje. Tak myślę). 3. Czy da się powiedzieć iPadowi: "działaj, jakbyś był w trybie danych pakietowych, a nie WiFi"? Albo jeszcze lepiej: czy da się zablokować jednym przyciskiem wszystkie pobierania automatyczne z innych aplikacji?

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 grudnia 2013 - 12:01

Nie da się, domyślnie WiFi ma dostęp do wszystkiego, równie dobrze może iCloud i PhotoStream zeżreć Ci pakiet, bo one tylko po WiFi lecą.

#3 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 grudnia 2013 - 13:32

Dokładnie, backup icloud to sporo danych, a do tego photo stream.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych