Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Dziwny czas ładowania iPhone 5

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 adamtwardy

adamtwardy
  • 11 posts

Posted 21 December 2013 - 11:26

Witam. Kupiłem jakiś czas temu nowego iPhone 5. Jest to moje pierwsze urządzenie tej firmy. Początkowo czas ładowania telefonu mnie zachwycił. Mojej żony Galaxy s3 dalej się ładował a mój już dawno skończył. Przez kilka miesięcy byłem zachwycony natomiast teraz zacząłem się zastanawiać czy to normale, że od totalnego wyładowania do max naładowania na oryginalnej ładowarce zajmuje ok 1h 15min. Poza tym ostatnio zauważyłem, że kiedy mam np 15% i włączam 3g i szukam czegoś w necie to telefon sie wyłącza. Drugi przypadek z wczoraj. 21 % i próbuję zrobić zdjecie z lampą. Po zrobieniu zdjęcia telefon się wyłącza jako że już rozładowany. Nie można go wlączyć ponieważ pokazuje, że bateria jest totalnie rozładowana. Podłączam do ładowania na 4 min telefon się włącza i już pokazuje że mam 38% nałądowania. Ja rozumiem gdybym korzystał z ładowarki do iPada bo ona ma większy prąd ładowania ale to jest zwykład oryginalna ładowarka do tego telefonu. Reasumując powiedzcie ile czasu potrzeba na naładowanie waszego iPhonea. Dodam jeszcze, odtwarzałem już iPhonea przez iTunes. Dzięki

#2 jacekk16

jacekk16
  • 102 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 December 2013 - 16:53

Coś z baterią jest nie tak.Spróbowałbym reklamować telefon.Nowy telefon powinien ładować się przynajmniej kilka godzin.

#3 producent

producent
  • 263 posts

Posted 21 December 2013 - 17:10

Jak nówka to oddaj na gwarancję. Pewnie jakaś felerna seria baterii. EDIT: Dodam że mój 4S ma podobne objawy, też wyłącza się na 30 nawet 40% prosząc o kabel. Wystarczy wpiąć go do ładowarki i okazuje się że nadal ma te 30-40%. Dlatego wkrótce wymieniam baterię.

#4 grzes1213

grzes1213
  • 72 posts

Posted 21 December 2013 - 21:31

A można iphone 5 ładować ładowarka od iPada mini retina? Bodajże 10W

#5 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 22 December 2013 - 11:20

Oddaj na gwarancje. Miałem to samo.

#6 Dar43

Dar43
  • 51 posts

Posted 22 December 2013 - 11:40

Miałem to w 4s, po wymianie baterii ustąpiło.

#7 adamtwardy

adamtwardy
  • 11 posts

Posted 29 December 2013 - 12:43

Dodam że moja siostra kupiła 5s. Czas ładowania z 4% wyniósł 2:10 min. iPhone 4s ponad 3 godziny

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users