Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 5S - chyba nie ogarniam po 3G

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 klaus

klaus
  • 422 postów
  • SkądM-G miasto anioła

Napisano 20 grudnia 2013 - 22:04

Właśnie się przesiadłem z 3G (3.0.3) na 5S (7.0.4) i nie chciałbym żałować decyzji dlatego proszę o kilka porad:
1. dlaczego automatycznie nie ma w programie Mail moich kont z mac osx (10.9) - przy 3G i osx 10.6 były wszystkie nie trzeba było nic wpisywać w telefon - bo musisz mieć konto z icloud - twoja własne poczta musi być wpiana ręcznie i już się nie synchronizuje z twoim makiem
2. dlaczego programy nie doinstaowały się automatycznie - i dlaczego nie chce instalować softu z kompa. - zrestartuj mnie jestem przecież jak wingroza
3. dlaczego notatki się nie synchronizują (do kont poczty) - co to jest? Owszem skopiowało ze starego iPhone ale na kompie nie ma. Ani w notatkach ani w Mail.- bo nie ma możliwości jest icloud - hahahaha
4. dlaczego nie skopiowało muzyki ze starego iPhone. - masz problem aktualizuj częściej bo zmienił się zapis bibliotek - ale od czego jest terminal - kopia plików z iphone starego i już jest gites
.... opnowane
6. dlaczego w moim telefonie jest ta wioska fajsuk i jakiś tłiter inne vimea? jak to usunąć - to co to jest?
żenada jest na stałe - dzieci internetu
7. gdzie jest mój dzwonek - Born to be.... - ok jest ale trzeba go raz jeszcze przenieść - ok 6 lat to dużo
8. i dlaczego po synchronizacji znów zasysa soft. - znaczy się pobiera. - zrestartuj mnie - windows chyba "żadziej" się restartuje
9. dlaczego w programie kontakty mam kwadratowe gęby a w telefonie okrągłe - i dlaczego to jest jakieś takie krzywe- no tego jeszcze nie dopracowaliśmy
10. po co są tutaj grupy kontaktów? skoro sesemesów do nich razem nie da się wysłać? I ja się pytam nikt nie wie po co? ale jest soft który naprawia to.
11. i dlaczego to chce zawsze mojego palucha do odblokowania - nie można ustawić żeby raz na 30 minut?

po 1 h to wszystko

edit:
ja zrobić abym miał jak poprzednio - na kompie wszystkie kontakty (program kontakty) a w poszczególnych iphonach tylko grupy - firmowe w firmowym iphonie private w prywatnym - ten fon wszystkie zapodał sobie - icloud inteligencja

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 22:11

A może zacząłbyś od przeczytania instrukcji obsługi? Zamiast pytać o to co jest w instrukcji, na forum.

#3 klaus

klaus
  • 422 postów
  • SkądM-G miasto anioła

Napisano 20 grudnia 2013 - 22:19

no raczej nic nie ma w instrukcji? Poza odbywa się przez icloud - niech się odbywa przez co chce byle by było tak jak 6 lat temu a nie ograniczona funkcjonalność.

#4 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 22:23

i sie zaczęło... nie ma i nigdy juz nie bedzie jak 6 lat temu

#5 klaus

klaus
  • 422 postów
  • SkądM-G miasto anioła

Napisano 20 grudnia 2013 - 22:30

i sie zaczęło... nie ma i nigdy juz nie bedzie jak 6 lat temu

przeszedłem
os7 na os8 na os9 na os10 - wszystkie prace się przenosiły, i inne rzeczy.
z motoroli na PPC i na Intela.

ale takich braków w sofcie to jeszcze nie widziałem - i zmian funkcji znaczy się wycięcie ich.

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 22:46

no raczej nic nie ma w instrukcji?
Poza odbywa się przez icloud - niech się odbywa przez co chce byle by było tak jak 6 lat temu a nie ograniczona funkcjonalność.

No raczej wszystko jest. Wszystko o co pytasz zostało zastąpione przez iCloud i wszystko jest w instrukcji. iOS3 nie ma nic wspólnego tak na prawdę z iOS7 i albo się przyzwyczaisz do nowego i na podstawie instrukcji nauczysz z tego korzystać, albo możesz kupić Nokie czy coś innego. Płacz, że kiedyś było inaczej nic nie zmieni.

#7 klaus

klaus
  • 422 postów
  • SkądM-G miasto anioła

Napisano 20 grudnia 2013 - 23:39

icloud i kalendarz i zaproszenia na spotkanie. genialne - wybaczam te drobnostki. Cała kadra zarządzająca ma fifony. test dzisiejszy na 6 +. hmm synchron przez wifi - mu rewelka - jeszcze jakby ładowanie jakiś jak przy 2G było (znaczy się stojak)

#8 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 20 grudnia 2013 - 23:46

było tak płakac??

#9 klaus

klaus
  • 422 postów
  • SkądM-G miasto anioła

Napisano 23 grudnia 2013 - 23:14

jedno jest pewne kilka lat temu iphone był pomocą dla osx dzisiaj już nie. Osobny system bez wsparcia dla Mac.

#10 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 23 grudnia 2013 - 23:20

skad taka mysl? rozwiniesz?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych