Witam wszystkich. Od dłuższego czasu konsultuję z różnymi "guru" mój problem. Może ktoś z tego forum da mi jednoznaczną odpowiedź. Mój sprzęt to Macbook Alu i iphone 4, internet mam LTE z Plusa poprzez sprzęt - Router z modemem Huawei E5776 ... i tu mój problem. Chciałbym do tej sieci poprzez wi-fi podłączyć moją drukarkę, a może i dysk, bo ten router nie ma żadnych gniazd. Kiedyś drukarkę miałem w sieci poprzez Airport express, ale wtedy internet był kablowy i wszystko grało - dosłownie, bo i muzyka z iPhona szła na wieżę. Moje pierwsze pytanie - czy do tego celu mogę zastosować Airport Express, jaki rodzaj pracy mam wybrać. Jeśli tak to czy pod USB mogę podłączyć tylko drukarkę czy zamiennie dysk lub może switch i wtedy oba sprzęty razem, muzyka, myślę że też by wtedy była. Jeśli nie można tego zrobić by było z routerem Apple, to jaki sprzęt zastosować najlepiej z dwoma gniazdami USB i podłączyć drukarkę i dysk. W jakim trybie miałby działać (Access piont, bridge,...) ? Z góry dziękuję.

Router Airport Express i podłaczenie go do istniejącej sieci Wi-Fi
Started by
answi
, 20 Dec 2013 18:40
4 replies to this topic
Posted 20 December 2013 - 18:40
Posted 21 December 2013 - 22:58
Przecież w opcjach AE masz Rozszerzenie sieci bezprzewodowej (no nie ma łatwiejszego urządzenia), chyba że masz jakiś przedpotopowy model.
Do AE tylko drukarkę.
Posted 06 January 2014 - 21:27
OK. Dzięki. A czy można uruchomić Time Machine na jakimś routerze z usb poza ostatnim Airport Extreme. Chodzi mi żeby zrobić to bezprzewodowo (bo można podłączyć dysk przez usb do kompa) i tanio bo Time Capsule odpada - cena

Posted 06 January 2014 - 23:11
Tak. Dowolny router z opcją udostępniania dysków. Bądź jakiś NAS z pasującym routerem.
Posted 17 January 2014 - 10:56
Dzięki za informacje. Kończę temat.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users