ipad mini (nie retina) vs ipad 4, ktory wybrac?
Napisano 18 grudnia 2013 - 01:45
Napisano 18 grudnia 2013 - 04:01
Napisano 18 grudnia 2013 - 07:18
Napisano 18 grudnia 2013 - 08:51
Sam sobie odpowiedziałeś. Nikt nie powie Ci co tak naprawdę będzie dla Ciebie najlepsze. Miałeś iPada 3 wiec 4 jest praktycznie identyczna. Mini mam z retina wiec nie powiem Ci jak wyglada sprawa z poprzednia generacja. Rzeczywiście mobilność jest słowem kluczowym w przypadku mini. Z drugiej strony PDFy na mińi to troche męczące wiec w tym przypadku ipad 4 zdecydowanie ma przewagę. Mini to wspaniałe urzadzeniam dla kogoś kto potrzebuje urządzenia do internetu i chce mieć je zawsze przy sobie. Na studia jesli nie masz ipada 3 (którego miałeś) lepszy chyba będzie ipad 4. Rzeczywiście trudny wybór.
Racja jesli chodzi o pdfy to ipad 3 wymiatal, sprzedalem go z zamiarem kupna asusa t100 ale okazalo sie ze przesuneli premiere i moja jedyna opcja sprowadzenia go z polski legla w gruzach. No coz teraz nie zaluje bo kupilem mbp 13 i widzac asusa w sklepie juz nie jest taki wow. Z ipadem 3 byl taki problem, ze nie zawsze chcialo sie sie go tachac w plecaku do szkoly (zawsze jezdze rowerem) a jednak mini to jak polowa ipada (jesli chodzi o wage) do tego sporo mniejszy i cienszy wiec ogolnie bardziej mobilny. Na 3 mialem tez cellular i szczerze bardzo czesto tego nie uzywalem bo po prostu nie mialem kiedy- w szkole i w domu wifi a poza domem tak jak juz mowilem czesto go nie uzywalem. Z drugiej jednak strony wyswietlacz i bebechy zdecydowanie na korzysc duzego ipada, z mbp retina i nexusem 5, nie wiem czy przlknalbym taki wyswietlacz z pierwszego mini, tez z ipada 2 strasznie kole w oczy, ichoc co prawda mini ma mniejsza przekotna, to nadal ta sama rozdzielczosc... Ehh nadal jestem w kropce a zaraz jade do sklepu:(
Pozdr
Napisano 18 grudnia 2013 - 08:55
Dla mnie wybór byłby prosty - iPad 4 - wydajne, sprawdzone urządzenie ze świetnym ekranem.
Poświęciłbym bym w tym przypadku wagę i rozmiary na rzecz bardziej wydajnego urządzenia z większymi możliwościami.
Dopłaciłbym te 100 funtów bez mrugnięcia okiem

- - - Połączono posty - - -
Poza tym masz rMacbook Pro, więc jesteś przyzwyczajony do genialnego ekranu!

Mini może nie sprostać Twoim wymaganiom pod tym względem

Napisano 18 grudnia 2013 - 10:50
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych