Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Recovery OS X - Mavericks

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 djwhitevip1

djwhitevip1
  • 3 postów

Napisano 16 grudnia 2013 - 20:11

Witajcie :)

Mam taki problem, dziś niechcąca usunąłem całkowicie wszystkie dane na dysku ( wymazanie ) i teraz nie mam Recovery na swoim Imac MD093 , dzwoniąc na infolinie , pani mi przekazała że mam zrobić Recovery Internet - lecz podczas takiej próby zawsze wyskakuje mi błąd -2002F, co może być przyczyna takiego błędu ? Dodam że próbowałem o różnych godzinach i zawsze mam ten sam błąd, myślałem że może serwery zapchane itp..
Nie mam systemu żadnego ani na dysku ani na płycie

#2 mkamelg

mkamelg
  • 166 postów

Napisano 16 grudnia 2013 - 22:03

Ponieważ nie napisałeś od razu za pośrednictwem czego łączysz się z Internetem (sam ruter czy modem z ruterem, jaki model i marka) i w jaki sposób (po kablu czy bezprzewodowo), to dostaniesz ogólną odpowiedź czyli to co udało mi się na szybko znaleźć poprzez Google.

Jeżeli chodzi o łączenie się za pośrednictwem rutera (niestety nie wiadomo w jakim trybie i jaki to dokładnie model tego rutera), to wygląda to tak jak we fragmencie cytowanym poniżej. Ktoś korzystał w tym przypadku z Linksysa z wgranym alternatywnym firmware:

MacRumors Forums - View Single Post - Stuck on internet recovery of Macbook Air mid 2011

I was connecting to the internet through a linksys router using DD-WRT firmware.

error "2100f" was reported when i had my 1st and 2nd DNS server setting set to use openDNS in the router.

error "2002f" was reported when i had DHCP forwarder enabled on the router.

the solution was simple:

1 - I had to set the static DNS servers to google's DNS IP addresses instead of openDNS.

2 - I Had to enable "DNSmasq for DHCP" & "DNSmasq for DNS"

"google's DNS IP addresses" = https://developers.g...eed/public-dns/

W przypadku łączenia się za pomocą WiFi, podobno trzeba pogrzebać w ustawieniach WiFi na ruterze:

https://discussions....708341#18708341

Disabled wireless security on access point and now it works. According to support docs it should have been able to connect to WPA2/WPA mixed mode, but I guess not.

albo

Hello, I had same problem. First I disabled security but it did not help, Secondly changed to WPA TKIP then it worked.

plus

To further this....Your SSID must be visable.

albo

https://discussions....662089#22662089

I suggest you try connnecting to your router with an Ethernet cable instead of Wi-Fi.

Czyli połączyć się z ruterem po kablu zamiast Wi-Fi.

#3 djwhitevip1

djwhitevip1
  • 3 postów

Napisano 17 grudnia 2013 - 07:32

Witam posiadam router TPLINK TD- W8970 z najnowszym firmware, jako dostawce internetu mam Neostrade 20mb, łączyłem się na wifi i na kablu, zawsze wyskakuje to samo, zmieniałem szyfrowanie sieci wifi, lub bez szyfrowania. Wyłączałem Firewall, Filtracje . I jest to bezskuteczne.

#4 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 17 grudnia 2013 - 08:38

Witam posiadam router TPLINK TD- W8970 z najnowszym firmware, jako dostawce internetu mam Neostrade 20mb, łączyłem się na wifi i na kablu, zawsze wyskakuje to samo, zmieniałem szyfrowanie sieci wifi, lub bez szyfrowania. Wyłączałem Firewall, Filtracje . I jest to bezskuteczne.

Recovery przez internet jest wkurzające, bo za każdym razem trzeba się prosić o swoje.
Napisz skąd jesteś. Może ktoś z twojej okolicy zrobił sobie pena z mav.
Osobiście robię to z każdym systemem Apple.

#5 djwhitevip1

djwhitevip1
  • 3 postów

Napisano 17 grudnia 2013 - 10:58

Hej już zrobiłem, poszedłem do znajomego, u niego odpaliło normalnie za pierwszym podejściem - internet Netia ( WI-Fi )

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 396 postów

Napisano 18 grudnia 2013 - 17:09

Ogłoszenia - Systemy Operacyjne
Następnym razem ostrzeżenie jak nic.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych