Dzień dobry:oops:
Na wstępie zaznaczam że jeżeli chodzi o tablety, komputery i internet to jestem zielona.
Dlatego jeżeli komuś moje pytanie wyda się śmieszne, proszę o wyrozumiałość.
Chcę kupić tablet, nie wiem jeszcze czy mój wybór padnie na ipada czy samsunga note 10.1.
Zastanawia mnie tylko sprawa modemu. Czy warto kupować jeszcze tablety z 3G skoro wszędzie teraz reklamowany jest internet 4G(LTE) ?
Czy może stać się tak że 4G wyprze 3G i operatorzy internetu do urządzeń z 3G nie będą mieli w swoich ofertach, a co za tym idzie takie tablety staną się bezużyteczne?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i wyrozumiałość.
Tablet z 3G VS tablet z 4G
Rozpoczęty przez
XS-ka
, 16 gru 2013 14:09
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 grudnia 2013 - 14:09
Napisano 16 grudnia 2013 - 14:32
A jakiego masz operatora internetu ? 3g będzie zawsze nawet jak będzie i 5G tak jak ma to miejse w wypadku 2g obecnie mimo żę mamy LTE 4G.
Napisano 16 grudnia 2013 - 14:44
A jakiego masz operatora internetu ? 3g będzie zawsze nawet jak będzie i 5G tak jak ma to miejse w wypadku 2g obecnie mimo żę mamy LTE 4G.
Nie mam jeszcze wybranego operatora. Zastanawiałam się nad Tmobile bądż Plus. Na pewno nie Play, mam u nich abonament na telefon i jak tylko mi się skończy umowa to uciekam od tej firmy.
No dobrze, to mam jeszcze jedno pytanie. Jaka jest różnica między internetem 3G a 4G ? Czy taki zwykły człowiek jak ja, nie maniak odczuje różnice ?
Czy warto dopłacać 1000 zł do tabletu z 4G ?
Napisano 16 grudnia 2013 - 15:10
Między 3G, a 4G jest różnica prędkości transferu. W praktyce dla 99% ludzi 3G starczy, bo 0.5s różnicy na wczytanie danej strony nikomu nie zrobi. Za kilka lat zmienisz sprzęt i będzie tylko 4G, a i wtedy nie wykorzystasz tego jeśli nie pobierasz/wysyłasz dużych plików.
Co do tabletu, jeśli masz dopłacić do iPad to dopłać, nie będziesz ani zł żałowała.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych