Witajcie, jestem od niedawna użytkownikiem Retiny, do tej pory używałem Windowsa z Firefoxem.
W Firefoxie miałem zainstalowanego Adblocka, który blokował reklamy na Youtube.
To samo postanowiłem zrobić w Safari. Zainstalowałem wtyczkę, zasubskrybowałem listę filtrów EasyList i reklamy dalej są.
Wtyczka jest włączona w ustawieniach, filtry aktualne. Safari również wyzerowałem.
Zdążyłem przetestować Firefox'a(reklam nie ma), Chrome(reklam nie ma) i w Safari przegląda się internet najpłynniej.
Czy jest na mój problem jakieś rozwiązanie poza zmianą przeglądarki ?

[10.9] [Safari] Adblock nie blokuje reklam
Rozpoczęty przez
BORAX
, 12 gru 2013 15:38
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 grudnia 2013 - 15:38
Napisano 20 stycznia 2014 - 23:47
Mon Jan 06, 2014 12:53 pm
Where will the public beta be available? I'm really keen on trying it out on my safari
We will announce it either on our Development Builds blog or our Releases blog.
źródło oficjalne
TinyURL.com - shorten that long URL into a tiny URL
https://adblockplus....bd12ea&start=60
Lepiej usuń co dodałeś, bo raczej na pewno to nie jest adBlock, co widać, bo nie blokuje reklam, co co robi, to jeden hacker wie.
Posprawdzałem Chrome i Safari na popularnych portalach.
Chrome z adBlockiem bije na głowę Safari jeśli chodzi o szybkość. Różnica wielka na korzyść Chrome. (Macbook Pro 13 late 2013 8GB RAM)
Znaczenie dla mnie ma też, że Chrome synchronizuje się z tabletem i smartfonem na Androidzie i z Windows PC.
Where will the public beta be available? I'm really keen on trying it out on my safari
We will announce it either on our Development Builds blog or our Releases blog.
źródło oficjalne
TinyURL.com - shorten that long URL into a tiny URL
https://adblockplus....bd12ea&start=60
Lepiej usuń co dodałeś, bo raczej na pewno to nie jest adBlock, co widać, bo nie blokuje reklam, co co robi, to jeden hacker wie.

Posprawdzałem Chrome i Safari na popularnych portalach.
Chrome z adBlockiem bije na głowę Safari jeśli chodzi o szybkość. Różnica wielka na korzyść Chrome. (Macbook Pro 13 late 2013 8GB RAM)
Znaczenie dla mnie ma też, że Chrome synchronizuje się z tabletem i smartfonem na Androidzie i z Windows PC.
Napisano 21 stycznia 2014 - 01:08
Tego używasz?
https://getadblock.com
Spróbuj włączyć opcje przyśpiesz adblocka... na głównej stronie ustawień adblocka.
Nie blokujesz jakiś cookies czy pamięci podręcznych przypadkiem?
Na pewno w preferencjach Safari w zakładce rozszerzenia guzik jest przestawiony na Wł.?
https://getadblock.com
Spróbuj włączyć opcje przyśpiesz adblocka... na głównej stronie ustawień adblocka.
Nie blokujesz jakiś cookies czy pamięci podręcznych przypadkiem?
Na pewno w preferencjach Safari w zakładce rozszerzenia guzik jest przestawiony na Wł.?
Napisano 21 stycznia 2014 - 07:15
do safari polecam ClickTo Flash
Napisano 21 stycznia 2014 - 15:26
Janusz MB: nie wypowiadaj się, z łaski swojej, jeśli nie wiesz, o czym piszesz. AdBlock a Adblock Plus to dwie różne wtyczki.
Napisano 21 stycznia 2014 - 20:19
Dokładnie jest tak jak napisał @ftpd. AdBlock Plus jest od Palanta i z niego korzysta większość ludzi na innych przeglądarkach (póki co nie ma go do Safari). AdBlock (bez niczego, działa z Safari) np. ma problemy z blokowaniem reklam na YT.
Napisano 21 stycznia 2014 - 22:07
@ftpd
Wyobraź sobie z łaski swojej, że wiem o czym piszę.
adBlock plus z blokowaniem upierdliwości Facebooka, YouTube i innych na przeglądarce Safari nie ma. Zdecydowanie lepiej z blokowaniem reklam różnych, z naciskiem na różnych, szybkość pracy itd. radzi sobie Chrome i Firefox.
adBlock Plus na Safari nie ma.
Pytającemu doradzam do blokowania reklam i używani na co dzień przeglądarek zdecydowanie lepszych od Safari czyli Firefox i Chrome.
Safari jak Internet Explorer, słabo wspomagane dodatkami, i last but not least ograniczone do jednej platformy.
Napisano 21 stycznia 2014 - 22:51
Witajcie, jestem od niedawna użytkownikiem Retiny, do tej pory używałem Windowsa z Firefoxem.
To teraz zacznij używać OS X z Firefoxem plus Adblock Edge (ABE) - wycina to czego Adblock Plus już nigdy nie wytnie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych