Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad/iPhone - Strasznie gorąca ładowarka !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 ImFinger

ImFinger
  • 11 postów

Napisano 09 grudnia 2013 - 19:27

Witam! Dzisiaj kulturalnie podłączyłem iPada do ładowania, po jakichś dwóch godzinach odpinam no i coś kabel wydawał mi się za ciepły, złapałem za tą kostkę ( ładowarka iPad) chce wypiąć kabel, a tu zaskok! Kabel i kostka były strasznie gorące... jakieś porównanie - jakbyście włożyli palce do wrzącej wody w kubku DOSŁOWNIE. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałem.. no chyba, że jak rano wstałem i nie zwracałem na to uwagi, powąchałem ładowarkę i trochę śmierdzi. Jestem przekonany, że jakby ładował się jeszcze z godzine to by się stopiła razem z izolacją kabla. Opis ładowarki, Przedłużka od macbooka, oryginalna ładowarka od iPada( roczna) no i kabelek oryginalny. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego taka sytuacja miała miejsce? Zwarcie? Mieliście coś takiego kiedys? ( Ładuję na tej ładowarce też ip5s) Pozdrawiam

#2 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 grudnia 2013 - 00:35

Ladujesz 12 watowa ladowarka iPhone? Nie wiem co gorsze, goraca ladowarka czy rozwalona bateria w nowym telefonie.

#3 pedros

pedros
  • 1 392 postów
  • SkądWAW, PL

Napisano 10 grudnia 2013 - 07:45

@Homer, ja ładuję telefon iPadową i wszystko jest w porządku. Zresztą: iPad: ładowanie baterii. Nawet wg. Apple nie jest to zabronione. W odróżnieniu od chińskich podróbek te akcesoria doskonale współpracują ze sobą.
@ImFinger, sprawdź inną ładowarkę. Nawet taką 'niekoszerną' USB od innego telefonu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych