Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Modem Merlin XU870 vs Leopard konfiguracja (ERA)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 RafalG

RafalG
  • 21 postów
  • SkądPUCK

Napisano 01 listopada 2007 - 11:42

Poszukuję informacji w jaki sposób mogę skonfigurować w Leopardzie blueconnect z kartą Merlin XU870. Jak rozumiem w Leopardzie jest niejako wbudowany problem, który występował w OS X 140.4.10 (WWAN Support). Co trzeba zatem zrobić by modem zaczął dzialać i łączyl się z Erą? Czy ktoś ma rozwiązanie tego problemu. Będę zobowiązany, zresztą pewnie nie tylko ja ;)

#2 jedru

jedru
  • 61 postów

Napisano 01 listopada 2007 - 14:00

trzeba usunac ponizsze pliki i wywalic je z kosza /System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/Plugins/AppeVerizon Support.kext /System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/Plugins/AppeVerizon SupportKicker.kext /System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/Plugins/AppeWWANSup port.kext /System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/Plugins/AppeWWANSup port1.kext /System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/Plugins/AppeWWANSup port2.kext pozniej zainstalowac drivery ze str producenta
  • AppleFAN i RafalG lubią to

#3 RafalG

RafalG
  • 21 postów
  • SkądPUCK

Napisano 01 listopada 2007 - 16:12

Jedru - dziękuję. Działa.

#4 AppleFAN

AppleFAN
  • 371 postów
  • SkądKielce

Napisano 07 listopada 2007 - 21:23

trzeba usunac ponizsze pliki i wywalic je z kosza
/System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/Plugins/AppeVerizon Support.kext
/System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/Plugins/AppeVerizon SupportKicker.kext
/System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/Plugins/AppeWWANSup port.kext
/System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/Plugins/AppeWWANSup port1.kext
/System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/Plugins/AppeWWANSup port2.kext

pozniej zainstalowac drivery ze str producenta

Kurcze u mnie nie ma takich plikow w leosiu!!!! co mam robic?????

#5 AppleFAN

AppleFAN
  • 371 postów
  • SkądKielce

Napisano 08 listopada 2007 - 21:31

eheheh nie no sa oczywiscie! Działa! Respect jedru

#6 grzegorz_macpro

grzegorz_macpro
  • 1 postów

Napisano 25 listopada 2007 - 01:09

xu870 i leopard dzisiaj zainstalowalem leoparda, pomine fakt ze musialem wyciac w pien caly dysk, ale niestety mam problem z karta xu870, ktora widzi system ale nie moge jej skonfigurowac. Jak to zrobic prosze o pomoc krok po kroku pozdrawiam Grzegorz MacBookPro 2.4

#7 red-point

red-point
  • 6 postów

Napisano 26 listopada 2007 - 19:52

a co zrobic by Maerlin dzialal w Business Everywhere w Orange?

#8 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 27 listopada 2007 - 16:02

a jak sie ma sprawa w sieci PLUS GSM ? Wystarczy usunac te pliki i zainstalowca drivery ?

#9 WitekVR4

WitekVR4
  • 50 postów

Napisano 29 listopada 2007 - 00:19

a moze kupic nastepce 870 , Merlin X950D ? tez na dniach musze podjac decyzje z zakupem.:( A moze lepiej modem pod USB?

#10 fidlos

fidlos
  • 1 postów

Napisano 19 stycznia 2008 - 12:42

Merlin XU870 (ERA) na Mac Os X Leopard Prosze o pomoc gdyz mam problem ze skonfigurowaniem neta na moim MacBooku, probowalem skasowac te pliki o ktorych jest napisane wyzej ale w library takich nie mam....

#11 sabrez

sabrez
  • 10 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 21 stycznia 2008 - 13:06

sorrka za takie wtrącenie, ale nie wiesza Wam ta karta booczka? u mnie jak jest HSDPA - to dziala oki.. ale w miejscach gdzie jest tylko GPRS - wiesz mi maczka po 3-4sek. od połączenia :( (mbpro 2.33 / Leopard)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych