Czytnik kart compact flash do iPada
Napisano 07 grudnia 2013 - 21:13
Napisano 08 grudnia 2013 - 00:13
Napisano 08 grudnia 2013 - 10:55
Napisano 08 grudnia 2013 - 19:54
CCK + czytnik CF na USB inaczej może być ciężko, bo CF to już trochę przeżytek i zostały wyparte przez SD, nawet producenci którzy trzymali się CF rezygnują z niego. SD są pojemniejsze, mniejsze, tańsze i szybsze w tej chwili już od CF. Zresztą tak samo jak Sony wycofuje się z MS.
Mniejsze i tańsze owszem, pojemniejsze, producenci rezygnują i szybsze już nie tak bardzo. Na Sony spuśćmy zasłonę milczenia, to nie jest firma licząca się w segmencie aparatów do "tyrania".
Kup przejściówkę z CF na SD. Będziesz mógł używać SD w aparacie, a po wyjęciu masz format SD, który jest kompatybilny nie tylko Camera Connection Kit ale też z MacBookami, jeśli jakiegoś masz i w zasadzie z większością laptopów. Cena waha się w okolicy 100zł na allegro
Nie chce SD, z powodu prędkości, pojemności i gniazda zastosowanego przez producenta.
znaczy się ze do urządzenia które ma zastępować laptopa w terenie nie da się podłączyć jednego z najbardziej popularnych i oczywistych peryferii ? No to rzeczywiście zabawka dla zawodowców.
Napisano 08 grudnia 2013 - 20:23
Napisano 08 grudnia 2013 - 20:24
Mniejsze i tańsze owszem, pojemniejsze, producenci rezygnują i szybsze już nie tak bardzo. Na Sony spuśćmy zasłonę milczenia, to nie jest firma licząca się w segmencie aparatów do "tyrania".
Nie chce SD, z powodu prędkości, pojemności i gniazda zastosowanego przez producenta.
Akurat 100MB które dają SD jest chyba wystarczające jeżeli chodzi o prędkość. Ale ok. każdy ma swoje przyzwyczajenia i preferencje.
znaczy się ze do urządzenia które ma zastępować laptopa w terenie nie da się podłączyć jednego z najbardziej popularnych i oczywistych peryferii ? No to rzeczywiście zabawka dla zawodowców.
Przecież dostałeś odpowiedzi jak podłączyć albo przez USB, albo przejściówkę. Widocznie biznesowo nie opłaca się robić całego osobnego akcesorium dla garstki pro, którzy nie lubią przejściówki. Do komputera też nie podłączysz bez przejściówek karty, więc czemu akurat tu miałoby być inaczej.Po to właśnie CCK oferuje USB, żeby można było podłączyć co komu potrzeba.
Napisano 08 grudnia 2013 - 20:51

Napisano 08 grudnia 2013 - 21:10

Napisano 08 grudnia 2013 - 21:14
Napisano 08 grudnia 2013 - 21:41
Sorry jak mam podłączać najprostsze urządzenie przez przejściówkę do przejściówki to dla mnie mija się to z celem.
Wiesz, tylko pomyliłeś adresata, bo Apple produkuje głównie sprzęt a nie akcesoria. Pole do popisu mają producenci akcesoriów. A nie producent tabletu.
Znalazłem już chiński cck z gniazdem CF, jednak komuś się to opłaca biznesowo.
Akurat jest to dość odważne stwierdzenie w przypadku chińszczyzny. Oni są nieobliczalni do tego stopnia, że nawet banany im się opłaca podrabiać.

p.s nie masz pojęcia ile ta garstka pro potrafi wydać żeby usprawnić sobie robotę
Ja to wiem, ale nie aż tyle, żeby komuś opłacało się odpalić całą linię produkcyjną na miliony sztuk. A Chińczycy to nawet i wolumeny po 100 szt. wydziubią tymi małymi łapkami

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych