Jak przenieść notatki z iPada do iCloud i odczytać w komputerze?
Posted 06 December 2013 - 11:04
Posted 06 December 2013 - 11:09
No a jesteś zalogowany na to samo apple id ?Nie mogę sobie poradzić z transportem notatek z iPada do MacBooka. Napisze co uczyniłem. W iPadzie włączyłem opcję iCloud, podałem hasło i zaznaczyłem notatki.
W MacBooku w preferencjach systemowych zalogowałem się na iCloud i zaznaczyłem notatki.
Później w MacBooku zalogowałem się na konto iCloud, ale niestety notatki tam mam puste. Wcześniej coś mi się pokazało tam z iPhona, ( notatki z tamtego roku ) ale je wymazałem bo czekam aż z iPada mi się ukarzą notatki.
W iTunes nic nie zmieniałem, i nie wiem co mam uczynić?
Dziękuję za pomoc.
P.S.
Celem moim jest aby darmowo przetransportować notatki z iPada do MacBooka.
Włącz program notatki i tam powinny być.
Posted 06 December 2013 - 11:14
Z tego co się doczytałem, to jest to samo apple id, chociaż moim zdaniem to dziwne że na iCloud stworzone zostało inne e-mail, ale z tym samym hasłem. Oznacza to że w iPadzie mam innego e-maila ( to samo hasło ) a w iCloud w MacBooku mam innego e-maila. Ale to chyba to samo?No a jesteś zalogowany na to samo apple id ?
PS
Zrobiłem próbę z iPhonem, i również nie przechodzi żadna notatka do iCloud. Popełniam jakiś błąd, i dodam że nigdy nie próbowałem tego robić. Jedynie działa mi znajdź mój iPhone i iPad.
Posted 06 December 2013 - 11:35
Z tego co się doczytałem, to jest to samo apple id, chociaż moim zdaniem to dziwne że na iCloud stworzone zostało inne e-mail, ale z tym samym hasłem. Oznacza to że w iPadzie mam innego e-maila ( to samo hasło ) a w iCloud w MacBooku mam innego e-maila. Ale to chyba to samo?
PS
Zrobiłem próbę z iPhonem, i również nie przechodzi żadna notatka do iCloud. Popełniam jakiś błąd, i dodam że nigdy nie próbowałem tego robić. Jedynie działa mi znajdź mój iPhone i iPad.
Użyje tego samego apple id.Jeżeli masz na iphonie np.bielin@gmail.com to na MB też wpisz bielin@gmail.com
Posted 06 December 2013 - 11:39
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users