Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak przenieść notatki z iPada do iCloud i odczytać w komputerze?

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 bielin

bielin
  • 653 posts

Posted 06 December 2013 - 11:04

Nie mogę sobie poradzić z transportem notatek z iPada do MacBooka. Napisze co uczyniłem. W iPadzie włączyłem opcję iCloud, podałem hasło i zaznaczyłem notatki. W MacBooku w preferencjach systemowych zalogowałem się na iCloud i zaznaczyłem notatki. Później w MacBooku zalogowałem się na konto iCloud, ale niestety notatki tam mam puste. Wcześniej coś mi się pokazało tam z iPhona, ( notatki z tamtego roku ) ale je wymazałem bo czekam aż z iPada mi się ukarzą notatki. W iTunes nic nie zmieniałem, i nie wiem co mam uczynić? Dziękuję za pomoc. P.S. Celem moim jest aby darmowo przetransportować notatki z iPada do MacBooka.

#2 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 06 December 2013 - 11:09

Nie mogę sobie poradzić z transportem notatek z iPada do MacBooka. Napisze co uczyniłem. W iPadzie włączyłem opcję iCloud, podałem hasło i zaznaczyłem notatki.
W MacBooku w preferencjach systemowych zalogowałem się na iCloud i zaznaczyłem notatki.
Później w MacBooku zalogowałem się na konto iCloud, ale niestety notatki tam mam puste. Wcześniej coś mi się pokazało tam z iPhona, ( notatki z tamtego roku ) ale je wymazałem bo czekam aż z iPada mi się ukarzą notatki.
W iTunes nic nie zmieniałem, i nie wiem co mam uczynić?
Dziękuję za pomoc.

P.S.
Celem moim jest aby darmowo przetransportować notatki z iPada do MacBooka.

No a jesteś zalogowany na to samo apple id ?
Włącz program notatki i tam powinny być.

#3 bielin

bielin
  • 653 posts

Posted 06 December 2013 - 11:14

No a jesteś zalogowany na to samo apple id ?

Z tego co się doczytałem, to jest to samo apple id, chociaż moim zdaniem to dziwne że na iCloud stworzone zostało inne e-mail, ale z tym samym hasłem. Oznacza to że w iPadzie mam innego e-maila ( to samo hasło ) a w iCloud w MacBooku mam innego e-maila. Ale to chyba to samo?

PS
Zrobiłem próbę z iPhonem, i również nie przechodzi żadna notatka do iCloud. Popełniam jakiś błąd, i dodam że nigdy nie próbowałem tego robić. Jedynie działa mi znajdź mój iPhone i iPad.

#4 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 06 December 2013 - 11:35

Z tego co się doczytałem, to jest to samo apple id, chociaż moim zdaniem to dziwne że na iCloud stworzone zostało inne e-mail, ale z tym samym hasłem. Oznacza to że w iPadzie mam innego e-maila ( to samo hasło ) a w iCloud w MacBooku mam innego e-maila. Ale to chyba to samo?

PS
Zrobiłem próbę z iPhonem, i również nie przechodzi żadna notatka do iCloud. Popełniam jakiś błąd, i dodam że nigdy nie próbowałem tego robić. Jedynie działa mi znajdź mój iPhone i iPad.

Użyje tego samego apple id.Jeżeli masz na iphonie np.bielin@gmail.com to na MB też wpisz bielin@gmail.com

#5 bielin

bielin
  • 653 posts

Posted 06 December 2013 - 11:39

Dziekuję Zakino że mi pomagasz. Już odkryłem pewną rzecz. Gdy wysyłam z iPada w opcji notatek ICLOUD, to transportuje się notatka prawidłowo do iCloud, jednak ja chcę przetransportować z notatek folder z nazwą WSZYSTKIE NOTATKI. Czy jest na to jakiś sposób? PS. Dodam że jeszcze pojawił się w notatkach iPada nowy folder o nazwie Z MOJEGO MACA, który również chciałbym przetransportować do iCloud ( by móc odczytać w MacBooku ). Pojawiło się też konto e-maila.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users