Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

NIE DZIAŁA AUTOFOCUS w iPhone 5 - co zrobić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 spiffy

spiffy
  • 4 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 21:09

Witam, Tak jak w tytule - nabyłam nowego iPhone'a 5. Używam go miesiąc i niestety raz mi się przydarzyło - spadł. Na obudowie widać lekkie obicie na części, którą telefon uderzył w podłogę. Owe miejsce znajduje się tuż nad aparatem, przy przycisku włącz/wyłącz. Ostatnio zauważyłam, że gdy chcę zrobić fotkę tylnym aparatem to nie działa autofocus - pojawia się zaznaczone miejsce, na które chciałabym go użyć, lecz zdjęcie jest nieostre, aparat jakby nie łapał ostrości. Rozumiem, że może być to skutkiem upadku. Co teraz powinnam zrobić? Ile kosztuje ewentualna wymiana/naprawa? Ktoś się orientuje, co należy zrobić w takiej sytuacji? Z góry dzięki, Pozdrawiam, M.

#2 MarKoBerlin

MarKoBerlin
  • 332 postów
  • SkądWarszawa/Berlin

Napisano 04 grudnia 2013 - 22:17

Co zrobić ? A jak myślisz, może udać się do serwisu ? :roll: Co do kosztów, to jak jesteś chora to dzwonisz do sąsiadki i pytasz co Ci jest, czy idziesz do lekarza i dajesz się przebadać ? :confused: Pozdrawiam

#3 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 05 grudnia 2013 - 11:01

Witam,

Tak jak w tytule - nabyłam nowego iPhone'a 5. Używam go miesiąc i niestety raz mi się przydarzyło - spadł. Na obudowie widać lekkie obicie na części, którą telefon uderzył w podłogę. Owe miejsce znajduje się tuż nad aparatem, przy przycisku włącz/wyłącz. Ostatnio zauważyłam, że gdy chcę zrobić fotkę tylnym aparatem to nie działa autofocus - pojawia się zaznaczone miejsce, na które chciałabym go użyć, lecz zdjęcie jest nieostre, aparat jakby nie łapał ostrości. Rozumiem, że może być to skutkiem upadku. Co teraz powinnam zrobić? Ile kosztuje ewentualna wymiana/naprawa? Ktoś się orientuje, co należy zrobić w takiej sytuacji?

Z góry dzięki,

Pozdrawiam, M.

Raz podobnie stało się z telefonem koleżanki (też 5). Walnięcie tyłem telefonu (miejscem gdzie jest aparat), o dolną wewnętrzną część dłoni (stanowczo, lecz bez przesady) i do tego restart telefonu pomogło. Nie jestem pewien tej procedury serwisowej albowiem byłem wtedy strasznie pijany.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych