Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 - zawiesza się na logo apple - nie włącza się - iTunes go nie widzi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 DoYouLikeCh3rry

DoYouLikeCh3rry
  • 9 postów

Napisano 04 grudnia 2013 - 10:28

Witam, Jestem tutaj nowy i jeżeli temat jest w złym dziale to będę wdzięczny jak zostanie przeniesiony do odpowiedniego. Mam problem otóż posiadam iPhona 4 i mam system iOS 7.0.4. Od dwóch dni iPhone nie chcę się wgl włączyć, a jak podłącze go do ładowania to tylko wyświetla się logo apple na 5 sekund i znika i tak w kółko. Posiadam najnowszą wesję iTunes lecz on wgl go nie widzi. Połączałem już iPhona do iTunes przez wczytanie systemu awaryjnie i odtworzyłem go do ustawień fabrycznych lecz nadal jest to samo. O co może chodzić? Jak go naprawić? Za każdą pomoc z góry bardzo dziękuje.

#2 DoYouLikeCh3rry

DoYouLikeCh3rry
  • 9 postów

Napisano 05 grudnia 2013 - 08:50

Dodam jeszcze że próbowałem parę razy już odtworzyć przez iTunes mojego iPhona, lecz za każdym razem się kończyło niepowodzeniem i wyskakiwał błąd 21. Próbowałem pobierać iOS bezpośrednio przez iTunes i także pobrałem samodzielnie iOS i wgrywałem przyciskając SHIFT + ODTWÓRZ ale po tym jak już rozpakowało bodajże pliki zatrzymywało się na napisie "Czekam na iPhone" i nagle tryb awaryjny w iPhonie się wyłączał i po chwili znowu włączał ale wtedy już wyskakiwał w iTunes błąd 21 i tak w kółko. Z tego co czytałem to możliwe że błąd 21 wskazuje na uszkodzoną płytę główną ale nie jestem do końca pewny i chciałbym wszystkiego spróbować by naprawić mojego iPhona. Widzę że mało jest chętnych do pomocy mi ale naprawdę zależy mi na tym.

#3 szkodnik85

szkodnik85
  • 107 postów

Napisano 05 grudnia 2013 - 08:55

Tryb dfu probowales ?

#4 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 05 grudnia 2013 - 09:12

Spróbuj DFU jak pisał kolega, jeśli to nie pomoże to już coś poważniejszego i tylko serwis.

#5 DoYouLikeCh3rry

DoYouLikeCh3rry
  • 9 postów

Napisano 05 grudnia 2013 - 10:20

Spróbuj DFU jak pisał kolega, jeśli to nie pomoże to już coś poważniejszego i tylko serwis.

Tryb DFU czyli po prostu tryb awaryjny [przycisk power + home + iTunes] tak?

- - - Połączono posty - - -

Niestety ale jak wprowadzam iPhona w tryb DFU to także jest to samo i wyskakuje błąd 21.
Jak to naprawić?

#6 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 05 grudnia 2013 - 10:42

Tryb DFU czyli po prostu tryb awaryjny [przycisk power + home + iTunes] tak?

- - - Połączono posty - - -

Niestety ale jak wprowadzam iPhona w tryb DFU to także jest to samo i wyskakuje błąd 21.
Jak to naprawić?

Na błąd 21 spróbuj usunąć plik host z C:/windows/system32/drivers/etc i jeszcze raz przez DFU.
Jeśli to nie pomoże, to błąd 21 może też oznaczać uszkodzenie płyty głównej.

#7 DoYouLikeCh3rry

DoYouLikeCh3rry
  • 9 postów

Napisano 05 grudnia 2013 - 10:53

Na błąd 21 spróbuj usunąć plik host z C:/windows/system32/drivers/etc i jeszcze raz przez DFU.
Jeśli to nie pomoże, to błąd 21 może też oznaczać uszkodzenie płyty głównej.

Usunąłem plik host i odtworzyłem przez DFU i stale wyskakuje błąd 21.

#8 Xancel

Xancel
  • 34 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 05 grudnia 2013 - 19:55

no to płyta

#9 Wieśniaczek

Wieśniaczek
  • 147 postów
  • SkądObywatel Świata

Napisano 23 września 2018 - 16:13

Witam,

ok, rozumiem że temat jest już "rozkminiony", ale niestety nie sprawdza się.

Otóż, wróciłem do iPhona 4s, ponieważ 4 jest już nieaktualizowany, a 4s to najwyższy z modeli, który jest jeszcze pancerny że tak powiem.

I niestety ale instrukcja podana przez kolegów nie działa i możecie mi uwierzyć na słowo.

Od 3 dni próbuję odpalić na nowo to urządzenie, bez widocznego skutku.

A więc:

-wprowadzam go w stan trybu awaryjnego DFU,

-po czym, uruchamiam tryb odtwórz iPhone'a

-i po różnym czasie, zazwyczaj jest to kilkanaście lub kilkadziesiąt minut, rzadziej godzin parę, wyskakuje komunikat,

że jest to niemożliwe, że mam sprawdzić połączenie z internetem i kod błędu: 

kod błędu (numer wpiszę jak wyskoczy ponownie, tymczasem, po prostu telefon się wyłączył)...

Czyżbym miał to robić w nieskończoność, licząc na to że może za tysięcznym razem się uda?

Z góry dziękuję aktywnym i pomocnym istotom na tym forum, które po latach zechciały się pochylić nad tym tematem.

Użytkownik Wieśniaczek edytował ten post 23 września 2018 - 17:20

#10 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1 006 postów

Napisano 24 września 2018 - 10:43

Napisz ten numer błędu

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych