Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iphone na apple.com

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 cardash

cardash
  • 96 postów

Napisano 31 października 2007 - 19:54

czesc, zamowilem iphone`a na apple.com, na amerykanski adres, chcialem zaplacic polska visa, zamowienie poszlo, kasa z konta zniknela, a dzis dostalem mejla z apple ze nie moge kupic ta karta, bo nie jest z usa. pamietam, ze 2 lata temu kupilem tak ipoda i nie bylo problemu, tylko wtedy placilem inna karta, ale tez z polskiego banku. czy ktos z was probowal to zrobic i mu sie udalo? moja visa jest z wbk. pozdr. Piotr

#2 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 31 października 2007 - 20:47

skoro kasa zniknęła to raczej zamówienie się powiodło. sprawdź jeszcze raz na stronie apple order status, bo być może wszystko jest OK.

#3 cardash

cardash
  • 96 postów

Napisano 31 października 2007 - 23:49

"dupa w kwiatach" :) zamowienie poszlo, bylo wszsytko ok, ale mialo byc shipped, i tam stanelo, az przyszedl mejl od apple ze nie bedzie i mam tydzien na zmiane sposobu platnosci. i teraz mnie zastanawia czy to od czasu kiedy kupowalem ipoda sie cos zmeinilo , czy po prostu ta visa nie pojdzie. gdzies na grupie czytalem ze ktos kupil ekarta z mbanku, taka w usd rozliczana. potrzebuje tylko info czy komus z was udalo sie cos tam kupic polska karta, jak tak to jaka, w przeciagu powiedzmy ost 2 miesiecy. bede walczy, pozdrawiaml :)

#4 Mosqit

Mosqit
  • 55 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 31 października 2007 - 23:58

Tak, ja kupiłem za pomocą eKarty rozliczanej w USD z mBanku, wszystko poszło gładko i bez problemów, iPhone w drodze :)

#5 ontoid

ontoid
  • 251 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 listopada 2007 - 16:39

Ten sam sposob zakupu Visa Classic z Mbanku w US Dolarach i amerykanski adres. Zamowienie bylo we wrzesniu, transakcja zakonczona powodzeniem, z tego co wiem apple nie honoruje jedynie virtualnych kart Visa.

#6 bbolss

bbolss
  • 461 postów

Napisano 01 listopada 2007 - 16:43

hmm amerykanski adres tzn masz tam jakiegos znajomego czy jak?

#7 miki

miki
  • 327 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 listopada 2007 - 18:04

Kartę Visa Gold Lukas Banku płace za wszstko i nie ma problemu (zdjęcia na stockach, hosting, iTunes) za iPhone zapłaciłem Visą Clasic również LB. Obie karty Lukasa obsługuje WBK więc i z Twoją nie powinno być problemu. Powiedział bym raczej, że gdzieś zrobiłeś błąd. Sprawdź czy kasa rzeczywiscie zeszla z karty, czy nie przeniosla sie do blokady.

#8 ontoid

ontoid
  • 251 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 listopada 2007 - 18:40

Kartę Visa Gold Lukas Banku płace za wszstko i nie ma problemu
(zdjęcia na stockach, hosting, iTunes)

za iPhone zapłaciłem Visą Clasic również LB.

Obie karty Lukasa obsługuje WBK więc i z Twoją nie powinno być problemu. Powiedział bym raczej, że gdzieś zrobiłeś błąd. Sprawdź czy kasa rzeczywiscie zeszla z karty, czy nie przeniosla sie do blokady.

Jak placisz za iTunes ? Chodzi o gift karty czy zakupy jako takie ? Moja karte iTunes odrzucilo.

#9 miki

miki
  • 327 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 listopada 2007 - 11:23

Jeżeli chodzi o iTunes, to dawno tam juz nic nie kupowalem, ale z tego co pamietam to kupilem kilka empetrójek, za kóre zapłaciłem Visą. Adres zamieszkania, stan, telefon i kod podałem amerykański. Podobnie przy zakupie iPhone.

#10 LCH

LCH
  • 8 postów
  • SkądUK

Napisano 02 listopada 2007 - 11:57

hej :) prosze o porade mam pare pytan zwiazanych z kupnem iphone w USA czy na stronie apple.com kupuje sie iphone podpisujac umowe z AT&T czy nie? i czy sprzedaja bezproblemu? , gdyz moja siostra chciala kupic kilka dni temu iPhone bezposrednio w apple store i niesprzedano jej , powiedziano ze musi podpisac umowe hmmm... nie wiem o co chodzi juz.... dziwne... jak to jest?? czy ze strony apple.com mozna kupic sobie spokojnie iphone, bez zadnej umowy ? dzieki wszystkim za odpowiedzi :)

#11 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 02 listopada 2007 - 12:11

z tego co pamietam to kupilem kilka empetrójek, za kóre zapłaciłem Visą.

Ale to chyba nie było w iTunes Store. Oni nie sprzedają MP3.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych