Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

zgrywanie filmow SLOWMOTION na pc bądź fb

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 JointoVicz

JointoVicz
  • 20 posts
  • Skądtorun

Posted 02 December 2013 - 11:36

Witajcie!:) do niedawna miałem iphona 4s i byłem z niego bardzo zadowolony ale pewnego dnia przyszedł do mnie tata i dał mi nowego 5s ;o jak to mówią darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda więc wziąłem jak swojego:D teraz pytanie : - jak zgrać film w slowmotion na pc? oczywiście ten nagrany w 120klatkach na sekundę a nie kompresowany jakimś programem:) zwykły film slowmo nagrywam na iphonie można ustawić od kiedy do kiedy ma być efekt itd ale po zgraniu na kompa juz efektu brak - a film koniec koncow jakości słabej jest... jakieś porady? tak samo na fb jak chce wstawić to wstawia się zwykły film jeszcze w słabej jakości a na tel wygląda ok i jest efekt slowmo:) pozdrawiam ! iphone 5s soft 7.0.3 16gb

#2 nemonick

nemonick
  • 129 posts
  • SkądManchester/Wroclaw

Posted 03 December 2013 - 13:06

How to use iPhone 5s Slo-Mo videos on the Mac | Macworld

#3 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 03 December 2013 - 14:57

Jeżeli posiadas jeszcze jedno urządzenie appla co ma funkcje air play to robis tak,że wysyłasz na drugie urządzenie filmik slow mo potem przegrywasz na kompa i masz gotowy filmik,slow mo jest tak jak ustawiłeś go na iphonie 5s.

#4 JointoVicz

JointoVicz
  • 20 posts
  • Skądtorun

Posted 04 December 2013 - 11:34

PAnowie mam tylko iphona i pc:) nie mam nic od appla już:) tak więc problem dalej aktualny - lekko żenada ze nie moge zgrac swojego filmu bo nie mam maca: ) na pewo jest jakies rozwiązanie problemu:) także czekam a dalsze odp:) a za poprzednie dzieki!

#5 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 07 December 2013 - 09:29

Zrób konto na youtube i wgrywaj filmiki tam a potem sciągaj je na komputer( filmiki w youtube zgrywasz w pełnej 720p,slow mo,oczywiście ustawiając jako filmy prywatne i tylko ty masz do nich dostęp) ja tak robię.

#6 JointoVicz

JointoVicz
  • 20 posts
  • Skądtorun

Posted 10 December 2013 - 13:46

ej bo to jest jakaś lipa... jak można tak utrudniać człowiekowi życie:) YT niszczy jakość filmow - tak mowią:) tak więc nie ma innej opcji?;oooo nie moge zgrać swojego super reklomowanego filmu slowmo na kompa ?? muszę kombinować z yt?;oooo no musi byc jakaś opcja: )

#7 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 10 December 2013 - 14:29

Prościej się nie da,albo zgrywasz na inne urządzenie apple z funcka air play,albo na youtube, albo zgrywasz i orzerabiasz film w programie na komputerze,jest jeszcze inna ipcja mail ale jakość jest tragiczna ponieważ zmniejsza rozmiar i co za tym idzie jakość.

#8 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 10 December 2013 - 15:40

ja robie jeszzcze inaczej, stworzylem nowy folder do strumienia zdj. dodajesz sobie co chcesz z biblioteki do niego. Filmy pieknie zuploadowal na PC ze slow motion :)

#9 Przemysław Hryciuk

Przemysław Hryciuk
  • 1 posts

Posted 14 May 2015 - 16:41

Serwus.

Musisz zapisać film przez imovie na telefonie. Dopiero wtedy możesz skopiowac go na PC.

Minus jest taki, że nie masz możliwości edycji slowmo", zostaje ona zapisana tak samo jak na telefonie. W przypadku Imaca/macbooka możesz to edytować praktycznie w identyczny sposób jak na telefonie.

Zapisując w ten sposób, video nie traci na jakości , masz do wyboru rozdzielczość zapisanego filmu poprzez imovie HD itd.

#10 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1663 posts

Posted 14 May 2015 - 22:12

też kombinujecie, wystarczy: https://itunes.apple...ion/id713419894

#11 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 14 May 2015 - 22:36

Na YouTube i ściągać... A Apple daje za darmo iMovie, w którym wystarczy ustawć gdzie ma być slomo i zapisać.

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#12 Arkhan

Arkhan
  • 1214 posts

Posted 14 May 2015 - 23:04

@Przemyslaw Hryciuk piękne odkopanie tematu z 2013.
1-Gold.jpg

Telefon: iPhone XR.
Komputer: Macbook Pro 13" early 2015.

#13 TymolMotylxD

TymolMotylxD
  • 53 posts

Posted 15 May 2015 - 12:54

Nwm jak na PC ale na Macu to normalnie jak sie zgra i odtworzy domyślnym programem to sie uruchamia slowmo i można tak jak na telefonie edytowac od kiedy do kiedy ma być zwolnione tempo. Na PC to może trzeba tego quick time zainstalowac

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users