Witam,
Mam pewien problem, mianowicie zakupiłem ostatnio używanego iphone 4s 64 gb.. Wszystko pięknie, ładnie, przysłano mi go, z tym, że nie usunięto zawartości (mam ok. 700 utworów muzycznych, gry, programy i archiwum sms). W telefonie został wykonany jailbreak.. Gdy podłączyłem go do komputera zauważyło urządzenie, lecz gdy otworzyłem iTunes nastąpił błąd synchronizacji (error -54).. Tu leży mój problem - nie mogę zsynchronizować iPhone z iTunes..
Ktoś wie jak to naprawić? Co należy zrobić?
Posiadam najnowszą wersję iTunes na komputerze..
Zrobiłem restore (Ustawienia->Ogólne->Wyzeruj->Wszystkie ustawienia) i to nie pomogło..
Wiem, że gdybym zrobił restore (Ustawienia->Ogólne->Wyzeruj->Wymaż zawartość i ustawienia) to iPhone mógłby się popsuć ze względu na jailbreaka..
Jak zsynchronizować swojego iPhone 4s z iTunes na komputerze?
Proszę o pomoc :roll:

Synchronizacja iPhone 4s z iTunes
Rozpoczęty przez
darkas16
, 01 gru 2013 11:45
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 grudnia 2013 - 11:45
Napisano 01 grudnia 2013 - 13:00
Podłączasz pod iTunes i wciskasz "Odtwórz" po czym konfigurujesz sobie jako nowe urządzenie bez syfu po poprzednim właścicielu.
Napisano 01 grudnia 2013 - 14:37
Bardzo dziękuję za odpowiedź, ale mam jeszcze do niej pytania:
1. Czy opcja "Odtwórz" nie spowoduje jakiegoś błędu w iPhonie z jailbreakiem? (Nie włączy się itp.)
2. Rozumiem, że opcja "Odtwórz" nie zaaktualizuje iPhone'a do najnowszego oprogramowania, tak? (Bo tego bym nie chciał) I jailbreak się zachowa?
Napisano 01 grudnia 2013 - 14:43
Jeśli klikniesz "odtwórz"-zostanie wgrany 7.0.4.
Napisano 01 grudnia 2013 - 14:47
Jest więc jakiś sposób, aby zsynchronizować tego iPhone z moim komputerem, aby zostawić iOS 6.1.1 ?
Napisano 01 grudnia 2013 - 14:51
Zainstaluj MultiTunes.
Napisano 01 grudnia 2013 - 16:34
Dziękuję! Zainstalowałem i zsynchronizowałem!
Tylko teraz są dwa konta tak jakby.. Jest możliwość, aby usunąć np. muzykę po poprzednim właścicielu z mojego iPhone?

Napisano 17 grudnia 2013 - 21:18
Mam problem.. Używam Mutlitunes i miałem złą bibliotekę zaznaczoną, więc przełączyłem ją na właściwą przy podłączonym iphone i włączonym iTunes.. Wystąpił błąd.. "nie można użyć tego ipoda, ponieważ usługa Apple mobile device nie jest uruchomiona"..
w dodatku wszystkie utwory mi znikły z obydwu bibliotek (bo miałem dwie) to znaczy są zaznaczone na szaro i nie mogę odtworzyć muzyki..
ale miejsce na iphone jest dalej zajęte.. (ok. 15gb)
Czy jeżeli usunę z komputera apple mobile device oraz iTunes i zainstaluje jeszcze raz wszystko wróci do normy? Czy będę musiał tworzyć nową bibliotekę, a pamięc mojego iphone pomniejszy się o te 15 gb?
Ktoś wie co począć?
Napisano 21 lipca 2014 - 07:09
Ja mam podobny problem i nie wiem kompletnie co zrobić. Usunęłam bibliotekę w iTunes(tak wiem, mądre posunięcie) i jak można sie domyślić cała muzyka z iphone przepadła. Teraz wyskakuje mi, że nie można zsynchronizowac Iphone z ITunes(blad-54). W samym iPhonie jak już chce coś dodać to miesza okładki. Zanim cokolwiek dodam muszę usunąć z biblioteki, otworzyć i wtedy jakoś sie zgra i tak za każdym razem. Pomoże ktoś, coś?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych