bootcamp-pytanie
Rozpoczęty przez
adamvet
, 31 paź 2007 13:08
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 31 października 2007 - 13:08
Zainstalowalem sobie Winowsa za pomoca bootcampa.Wszystko w miare chodzi.Wiem ze mozna ustawic domyslny system operacyjny w preferencjach systemowych (tak tez zrobilem i chyba nie musze dodawac jaki:).Wiem rowniez ze mozna wybrac system w czasie uruchamiania.I tu jest zawarte moje pytanie.Czy mozna to robic za kazdym razem czy jest to jednorazowa opcja i czy jest jakis sposob na to aby np podczas pracy na Mac OS kiedy chce sie skorzystac z windy nie trzeba bylo restartowac komputera i uruchamiac od nowa windy.Widzialem fajny filmik na youtube jak ktos przechodzil sobie plynnie pomiedzy systemami ale podejrzewam ze to nie bylo na bootcampie.Czy zna ktos moze jakis sposob na bezrestartowe korzystanie z windy podczas pracy MacOS oraz moze glupie pytanie co to za klawisz Opcja ktory nalezy trzymac w czasie restartu:)

Napisano 31 października 2007 - 13:21
VMWARE FUSION lub PARALLELS DESKTOP
poszukaj bylo setki razy
Napisano 31 października 2007 - 13:25
co to za klawisz Opcja
wydaje mi się, że chodzi o "alt"
Napisano 31 października 2007 - 13:34
ok czyli rozumiem ze za pomoca bootcampa nie moge sobie tak manewrowac systemami jak za pomoca innych programow.i o to mi chodzilo.
dzieki
---- Dodano 31-10-2007 o godzinie 12:36 ----
i dzieki za tego "alta".prawde mowiac jakos nie wpadlbym na to ze to znaczy Opcja:)
dzieki
---- Dodano 31-10-2007 o godzinie 12:36 ----
i dzieki za tego "alta".prawde mowiac jakos nie wpadlbym na to ze to znaczy Opcja:)
Napisano 31 października 2007 - 16:44
Te inne programy odpalają Windows jako system wirtualny. W praktyce znaczy to tyle, że w gierki nie pograsz, do tego lepszy jest bootcamp. Ale do pracy w windowsowskimi aplikacjami jak znalazł.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych