Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak podłączyć powermikser do Iphone ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 chucky_7

chucky_7
  • 3 postów

Napisano 30 listopada 2013 - 17:12

Witam! Gram w zespole muzycznym i posiadamy powermikser ADS PMR-10. Chciałbym nagrywać próby na Iphonie 4s i mam mały problem z podłączeniem fona z moim powermikserem ADS PMR-10, a mianowicie nie wiem jaki mam użyć przewód i pod które gniazdo podpiąć Iphone w mikserze ? Czy ktoś mógłby coś podpowiedzieć ?

#2 chucky_7

chucky_7
  • 3 postów

Napisano 15 grudnia 2013 - 18:24

Oki poradziłem sobie i jeśli ktoś miałby problem tak jak ja to już wyjaśniam! W mikserze jest wyjście Send na dużego jack i na każdym kanale na mikserze mam potencjometr od siły sygnału Send więc sygnał wychodzi kabelkiem duży jack - jack i podpinam go do urządzenia iRig Stomp. Także telefon kabelkiem dołączonym do iRiga. Do nagrywania użyłem aplikacji garageband (darmowa).Jakość nagrania jest ok ! Jakby ktoś miał jakieś pytania to służę pomocą ;)

#3 arkpal

arkpal
  • 22 postów
  • SkądWolsztyn

Napisano 17 kwietnia 2014 - 23:27

Czy jest może sposób na połączenie iphona z mikserem w celu nagrania audio, lecz bez użycia dodatkowego urządzenia? Słyszałem o programach, przy pomocy których możliwe jest do tego celu wykorzystanie gniazda słuchawkowego w iphonie. Jeśli faktycznie tak jest , to bardzo proszę o pomoc w tym zakresie. Jaki program i kabel, żeby to wszystko pasowało.

#4 chucky_7

chucky_7
  • 3 postów

Napisano 18 kwietnia 2014 - 13:20

Ja takiego rozwiązania nie znalazłem... i musiałem zainwestować w iRig Stomp. Ale można wybrać cos innego np. [url=http://www.ikmultimedia.com/products/irig/]IK Multimedia | iRig - Guitar interface adapter for iPad, iPhone, and iPod touch.[/url]
A jeśli potrzeba lepsza jakość nagrania to trzeba dołożyć kasy i zainwestować w model HD. Ewentualnie można poprosić jakiegoś, kogoś, kto zna sie na elektornice i zrobi taki kabelek i wyjdzie taniej ale zawsze jest opcja że coś może się stać z telefonem jeżeli kabelek będzie źle wykonany;) Aplikacji jest dużo lecz trzeba zwrócić uwagę która z nich korzysta z jakiego wejścia w iPhonie ( czy ze słuchawkowego czy z wyj/wej pin od ładowania jeśli mowa o generacji starszej od iPhone5 )

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych