Witam
Czy komukolwiek udało się uzyskać polskie znaki (wprowadzane z prawym altem) w tandemie Parallels Desktop 9 oraz Windows 8.1? (w 8 też nie działa). Męczę się z tym problemem już dłuższy czas, ustawienia regionalne windows ok (polska/polski programisty). Ustawienia Parallels podobno OK - opcja optymalizacji klawiatury i myszy dla graczy jest włączona zgodnie z zaleceniami supportu parallelsa i dalej nic. Na zainstalowanym obok wirtualnym Windows 7 - wszystko śmiga a na 8 - niestety nie.
Będę wdzięczny za pomoc. Łudzę się jeszcze tym, że to akurat w Windows 8 trzeba coś jeszcze ustawić a nie jest to problem z parallelsem.
Pozdrawiam
Mateusz

Parallels Desktop 9 + Windows 8.1
Started by
ElGustaff
, 30 Nov 2013 09:02
7 replies to this topic
Posted 30 November 2013 - 09:02
Posted 30 November 2013 - 11:02
U mnie działa.
Sprawdź, czy w Windowsie nie masz przypadkiem ustawionej klawiatury "Polski (programisty, Apple) - Parallels". Jeśli tak, to zamień na "Polski (programisty)" i będzie OK. (panel sterowania/język/opcje językowe/metoda wprowadzania tekstu).
Tak na marginesie:
Właściwe podforum na Twoje pytanie to: Windows na Mac'u
Poproś Moderatora o przeniesienie.
Sprawdź, czy w Windowsie nie masz przypadkiem ustawionej klawiatury "Polski (programisty, Apple) - Parallels". Jeśli tak, to zamień na "Polski (programisty)" i będzie OK. (panel sterowania/język/opcje językowe/metoda wprowadzania tekstu).
Tak na marginesie:
Właściwe podforum na Twoje pytanie to: Windows na Mac'u
Poproś Moderatora o przeniesienie.
Posted 30 November 2013 - 15:56
Nie, dział jest jak najbardziej dobry.
Posted 30 November 2013 - 18:27
Potwierdzam-działa. Problemem jest klawiaturą polska programisty Apple, którą trzeba usunąć.
Posted 19 May 2014 - 15:30
Ja mam ten sam problem. Klawiatura Polski/Programisty - tylko 1 klawiatura pod Win 8.1. i nic. Osoby na infolinii Microsoft'a w Warszawie rozłożyli ręce mówiąc, to wina Maca. Ale na Win 7 wszystko hula.
Bardzo proszę o pomoc
Posted 06 June 2014 - 10:25
Zgadzam się, problem z klawiaturą to jakiś koszmar.
Posted 03 July 2014 - 11:37
Długo miałam ten sam problem, co utrudniało mi głównie pracę w Corelu ponieważ tylko ze względu na Corela wgrałam Parallesa i Win 8. Problem rozwiązał się przy ustawieniu 2 lub 3 języków do wyboru. Minus taki, że muszę pamiętać, aby przełączyć za pomocą alt+shift przed rozpoczęciem pracy.
Jak już ten problem rozwiązałam to w dniu dzisiejszym pojawił się nowy. Przy każdym uruchomieniu windowsa pojawił się komunikat o aktualizacji parallesa no to się skusiłam. Efekt tego taki, że już od 2 h wisi mi okno z komunikatem. Proszę czekać Instalowanie Parallels Tools: 15 %. Aby zakończyć instalację należy ponownie uruchomić Wndows. Problem w tym, że nic nie da się ani zamknąć ani uruchomić.
Będę wdzięczna jeśli ktoś napiszę wskazówkę jak można wyjść z tej instalacji lub uruchomić ją na nowo aby móc korzystać z win
Posted 04 October 2014 - 13:24
Podpinając się pod temat. Mój problem z klawiaturą wygląda tak, że pod Windowsem klawisze control i alt działają tak jakby przez 0,5 sek. Gdy np. łapię plik aby go przenieść i się rozmyślę to wciskam control, pod paralelsem gdy wciskam control to na 0,5 pojawia się dymek, że kopiuje po czym znika. Aby skopiować plik, muszę przerwać operacje, przed skopiowaniem wcisnąć ten control i tak skopiować plik. Nie muszę mówić jakie jest to uciążliwe. Czy też macie takie problemy? Jak to rozwiązać?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users