Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak zrobić aby Urodziny i rocznice się pokazywały w kalendarzu ?

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 skie00

skie00
  • 171 posts
  • Skądz bardzo daleka

Posted 28 November 2013 - 20:06

Mam w kontaktach powpisywane daty urodzin i różne rocznice (gwoli ścisłości to jest dzień i miesiąc a rok jest niezmieniony czyli 1900 czy jakoś tak). Chciałbym aby w kalendarzu pokazywały mi się te wiadomości (najchętniej razem z jakimś alertem). Przejrzałem internet i zrobiłem jak kazał. No i zaskoczenie. Pokazały mi się urodziny jednej osoby a innych... nie. Ściągnąłem jakąś dodatkową aplikację, ona ściągnęła dane z kontaktów i zrobiła własny kalendarz (własny czyli widoczny tylko dla siebie) i tam są wszystkie rocznice i urodziny. Używam Pocket Informanta jeżeli to ma znaczenie. Any advice? Co robię źle??

#2 skie00

skie00
  • 171 posts
  • Skądz bardzo daleka

Posted 28 November 2013 - 21:16

Pomogło skasowanie daty urodzin, zapisanie, edycja i wpisanie nowej dokładnie takiej samej.... Mystisk. Chciałbym jeszcze mieć rocznice. Da się ?

#3 skie00

skie00
  • 171 posts
  • Skądz bardzo daleka

Posted 08 December 2013 - 19:42

Cóż, pytanie w zasadzie pozostaje aktualne - Jak zrobić, żeby rocznice pojawiały się w kalendarzu (+alerty) ? A nie tylko uodziny.

#4 lia

lia
  • 304 posts
  • SkądLublin, PL

Posted 09 December 2013 - 19:27

Nie wiem co robisz, ale ja normalnie mam wpisane urodziny w kontaktach i pojawiają mi się one w kalendarzu (musisz ustawić, żeby kalendarz urodzin był widoczny, ale to pewnie wiesz). Alarm też da się przecież ustawiać. I urodziny z automatu przypominają się corocznie. W przypadku różnych rocznic również mam poustawiane - np. Dzień Babci, imieniny itp. Normalnie działa z alertem.

#5 skie00

skie00
  • 171 posts
  • Skądz bardzo daleka

Posted 12 December 2013 - 21:24

Jestes pierwsza osoba w znanym internetowi wszechswiecie ktora pisze ze sie to udalo. Chodzi oczywiscie o rocznice. Co wiecej, jest mnostwo wpisow i komentarzy że to jest aktualnie niemozliwe. Moglbys zamiescic jakis zrzut z ekranu? Chyba że masz kontak o nazwie Dzień Babci i podpięte pod niego "urodziny" ale nie o to mi chodzi.

#6 lia

lia
  • 304 posts
  • SkądLublin, PL

Posted 12 December 2013 - 21:47

Jestes pierwsza osoba w znanym internetowi wszechswiecie ktora pisze ze sie to udalo. Chodzi oczywiscie o rocznice. Co wiecej, jest mnostwo wpisow i komentarzy że to jest aktualnie niemozliwe.
Moglbys zamiescic jakis zrzut z ekranu? Chyba że masz kontak o nazwie Dzień Babci i podpięte pod niego "urodziny" ale nie o to mi chodzi.

Nie mam kontaktu Dzień Babci... Nie wiem czy my się rozumiemy, ale ja nie mam problemów z rocznicami (a może mi się wydaje). W każdym razie wrzucam screen:
https://www.dropbox...., 21 45 32.png

#7 pingwin71

pingwin71
  • 291 posts

Posted 12 March 2015 - 22:27

Czy jest możliwość ustawić przy urodzinach, (z poza kontaktów również) oraz rocznica żeby pokazywał też która to rocznica?

#8 Boberek.b

Boberek.b
  • 24 posts

Posted 12 March 2015 - 22:50

Czy jest możliwość ustawić przy urodzinach, (z poza kontaktów również) oraz rocznica żeby pokazywał też która to rocznica?

Przy urodzinach widać, że są to np. 25 urodziny. Przy rocznicy jak dasz takie wydarzenie do kalendarza, powiedzmy zapoczątkowane 2005 r. to powinno Ci pokazać, że jest 10 rocznica choć nie daję sobie ręki uciąć. Mi tam brakuje wyświetlania wydarzeń całodniowych (np. Dzień Babci) w belce rozwijanej od góry

#9 pingwin71

pingwin71
  • 291 posts

Posted 13 March 2015 - 08:34

Przy urodzinach widać, że są to np. 25 urodziny. Przy rocznicy jak dasz takie wydarzenie do kalendarza, powiedzmy zapoczątkowane 2005 r. to powinno Ci pokazać, że jest 10 rocznica choć nie daję sobie ręki uciąć. Mi tam brakuje wyświetlania wydarzeń całodniowych (np. Dzień Babci) w belce rozwijanej od góry

Przy urodzinach podaje które to są  jeśli są to urodziny z kontaktów , ale co jeśli nie ? A rocznic niestety chyba tak nie pokazuje ,chyba że ja nie umiem ustawić , bo zaznaczyć kiedy zapoczątkowane?  

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users