Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Windows 8.1 nie wykrywa sterownika dla iPhone - brak możliwości zgrywania zdjęć

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Dam1ans

Dam1ans
  • 13 posts

Posted 28 November 2013 - 10:53

Witam serdecznie Forumowiczów,

forum przeglądam od dłuższego czasu w, jednak dopiero teraz się zarejestrowałem, gdyż wcześniej na wszystkie moje pytania znajdowałem odpowiedź w innych tematach. Teraz niestety jest inaczej.

Mój problem pojawił się jakiś czas temu, gdy postanowiłem zainstalować na PC i laptopie Windows 8.1 Pro N (64 bit) w miejsce Windowsa 8 Pro (64 bit).
Polega on na tym, że mój iPhone 5 jest wykrywany przez system, normalnie się ładuje, synchronizuje z iTunes, jednak nie jest widoczny jako 'Aparat' lub 'urządzenie z wymienną pamięcią'. Stanowi o niestety duży kłopot, gdyż w żaden normalny sposób nie mogę zgrać zdjęć i filmów wykonanych telefonem... Przegrywanie wszystkiego przez iCloud czy Dropbox'a mija się z celem przy większych plikach.

iPhone jest widoczny w menadżerze urządzeń, jednak z żółtym wykrzyknikiem, który podpowiada:

"Sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane. (Kod 28)
Nie ma żadnych zgodnych sterowników dla tego urządzenia.
Aby znaleźć sterownik dla tego urządzenia, kliknij opcję Aktualizuj sterownik.
"

No i klikam przycisk aktualizuj sterownik i po chwili dostaję komunikat, że nie można było znaleźć odpowiedniego drivera.
Do tej pory próbowałem już przeinstalować iTunes po wcześniejszym usunięciu z dysku i rejestru wszystkiego, co związane z iUrządzeniami i programami Apple. Niestety efekt wciąż taki sam.

Moim zdaniem nie jest to wina iPhone, gdyż wcześniej na Windowsie 8 Pro wszystko było normalnie, na innym laptopie z Windowsem 7 na dzień dzisiejszy też jest dobrze.
Dodam, że w międzyczasie trwania problemu mój iOS był aktualizowany od 6.1.3 poprzez wszystkie po kolei do 7.0.3 i tylko jest kłopot z Windowsem 8.1 Pro N.
Próbowałem również podłączyć iPhone 4 i rezultat taki sam - ładuje się, synchronizuje z iTunes, a w menadżerze urządzeń brak zgodnego sterownika.

Uprzedzając pytania - Windowsa 8.1 instalowałem po wcześniejszych formatach dysku, więc nie było śladów po starym systemie.

Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, szukałem rozwiązania w internecie, ale nic nie znalazłem.

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

#2 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 28 November 2013 - 10:59

Może to zabrzmi z lekka dziwnie, ale zainstaluj najnowszą wersję Windows Media Player, powinno pomóc:)

#3 Dam1ans

Dam1ans
  • 13 posts

Posted 28 November 2013 - 11:04

Dzięki za szybką odpowiedź ;) Ściągam i zaraz zainstaluję i dam znać, co i jak. Do tej pory na 8.1 Pro N w ogóle nie miałem Windows Media Playera, więc zobaczymy, może pomoże ! -------------------- edit Super! Działa! Chyba jedno z najprostszych rozwiązań! Bardzo dziękuję za pomoc! Temat do zamknięcia ;)

#4 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 28 November 2013 - 11:17

Cieszę się, że mogłem pomóc :-)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users