Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dysk zewnętrzny + iPad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Smookie

Smookie
  • 47 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 00:10

Witam.
Rozglądam się za zewnętrznym dyskiem wifi, który współpracowałby z iPadem [w sumie to będzie jego jedne zadanie], więc najlepiej jakby posiadał dedykowaną aplikację. Znalazłem Wi Drive od Kingstona Pamięci bezprzewodowe | Kingston
Ktoś z was używa zewnętrznego dysku i może jakiś inny polecić? Pojemność to coś w granicach 64gb, ssd byłoby mile widziane ze względu na to, że dysk nie będzie leżał na biurku, a często ze mną podróżował.

#2 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 28 listopada 2013 - 21:04

Ja od dwóch dni mam dysk Seagate Wireless Plus o pojemności 1TB. Wprawdzie jest większy, pojemniejszy i droższy od tego co szukasz, no ale może Cię zainteresuje... :-)

Póki co znalazłem jeden problem: po ustawieniu hasła dostępu (a tym samym szyfrowania) nie można strumieniowo odtwarzać plików video (zdjęcia, w tym pokazy slajdów działają). Wydaje mi się, że wina leży po stronie aplikacji i mam nadzieję, że szybko ją poprawią.

Dysk twardy Wireless, dysk twardy iPad | Seagate

#3 pioorkis

pioorkis
  • 48 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 listopada 2013 - 14:50

@biblo Możesz odpowiedzieć na kilka pytań odnośnie użytkowania tego sprzętu? 1) Czy można ładować i używać go jednocześnie ? 2) Czy np. po uruchomieniu appki Seagate'a można uruchomić odtwarzanie np. avi w AVplayer ? 3) Rozumiem, że jest możliwość podłączenia dysku do istniejącej sieci tak, by łącząc się z dyskiem ipad "widział" też internet ? 4) System plików jest kompatybilny zarówno z appką Seagate i np. Windowsem ? Tzn. nie jest tak, że aby używać pod ios trzeba go formatować i potem nie widzi go windows ? 5) Czy filmy można sobie "przegrywać" z dysku na ipada, żeby nie musiał być stale włączony ? Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych