Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Yamaha CRX-040 nie czyta USB Ligtning iPhone 5

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 sim0n69

sim0n69
  • 61 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 24 listopada 2013 - 21:59

Tak jak w temacie, po podłączeniu iphone 5 przez kabel USB wieża Yamaha CRX-040 nie czyta mi w ogóle podłączonego urządzenia. W sumie pierwszy raz podłączałem iurządzenie przez USB bo normalnie używałem wbudowanego docka 30 pinowego i ipoda. Czy odsłuch muzyki z iphonea 5 nie obejdzie się bez kupna przejściówki 30pin->Lightning ?? Najbardziej mi zależy na radiu internetowym. macie jakieś pomysł ?

#2 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 25 listopada 2013 - 13:19

Tylko oryginalna przejściówka Cię ratuje, wiem, że cena boli ale nie ma wyjścia.przerabialem to z systemem Alpine i szkoda Twojego czasu i nerwów na chińskie przejściówki za kilka zł. Miałem 3 i z tego 2 nie zadziałały wcale a 3 zrestartowała tel (wystraszyłam się, że coś się spaliło) ale na szczęście był tylko reset. Więc chcesz to ryzykuj.

#3 sim0n69

sim0n69
  • 61 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 25 listopada 2013 - 15:58

A czy masz jakis pomysl jak przejsciowke 30pin>lightning przedluzyc na np. 3 metry?

#4 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 25 listopada 2013 - 16:01

nie da rady chyba przesłać sygnału na taką odległość. Max to do 1m chyba. także ja osobiście nie znam i nie widzę tego rozwiązania.

#5 sim0n69

sim0n69
  • 61 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 25 listopada 2013 - 17:34

A czy istnieje jakas mozliwosc/urzadzenie zeby wieza wyposazona tylko w dock 30 pin i USB odtwarzala w airplay?:) jest jakis taki gadget zeby spiąć z wieza?

#6 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 25 listopada 2013 - 18:36

Cieżko mi coś powiedzieć bo nie bardzo wiem jak chcesz zestawić ten zestaw. Jeżeli usb nie działa to pewnie kabel/przejściówka nie obsługuje audio usb. Jeżeli chodzi o air play to nie znam takiej przystawki. Osobiście mam BW Zeppelin air z 30 pin sokiem i przejściówke oryginalną Apple.

#7 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 19:26

Po co się - za przeproszeniem - pierdzielić z kabelkami ? Kup sobie lepiej "magiczne pudełko" w rodzaju: Bezprzewodowy adapter głośnikowy Logitech® do urządzeń audio Bluetooth® i po problemie. Cena nie boli, a zastosowania uniwersalne. Akurat mam to co podlinkowałem - ale inni też robią podobne urządzenia.

#8 sim0n69

sim0n69
  • 61 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 25 listopada 2013 - 20:36

madmax wlasnie o cos takiego mi chodzilo, jak sie sprawuje ? brałeś pod uwagę jeszcze jakieś inne modele ? znalazłem jeszcze Belkin Bluetooth Music Receiver ? różnica w wielkości może mieć wpływ na zasięg urządzenia ?

#9 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 21:44

Wygląd całości & inne info - pod linkiem jaki dałem. Małe (8 cm x 8 cm x 2,6 cm), zgrabne - można dyskretnie ukryć, zero problemów z działaniem (żadnych trzasków i przerw w odbiorze), zasięg do 10 metrów, działa przez ścianę w sąsiednim pokoju (przynajmniej tyle sprawdziłem). Marka "nadawcy" nieważna (przynajmniej w moim przypadku). Można sparować kilka urządzeń (chyba do 6) - zostaną "zapamiętane" więc nie trzeba parować ich za każdym razem od nowa. Chyba że chcesz dodać "nowe" lub zabraknie miejsca "w pamięci". Ceny urządzenia w internetowych sklepach są różne. Wielkość urządzenia nie ma znaczenia - zależy od zastosowanego modułu BT, który jak podejrzewam jest jeden i ten sam i pochodzi znad Żółtej Rzeki.

Miałem początkowo kupić podobne urządzenie Belkina ale kompatybilne jest (było) wyłącznie z określonymi zabawkami Apple. Znalazłem potem jeszcze takie urządzenie w ofercie Phillips'a. Dużo jest też takich urządzeń marki-krzak ale zaufałem Logitechowi i nie żałuję.

- - - Połączono posty - - -

1. Belkin - ja patrzyłem na listę kompatybilnych urządzeń. Mnie chodziło o coś bardziej uniwersalnego dlatego u mnie odpadł.
2. Inne urządzenie: http://www.philips.p...aea2000_12/prd/ Jednak znalazłem je już po zakupie Logitecha. Pewnie ten Phillips nie jest gorszy - niby "wszystko" z nim działa.

#10 sim0n69

sim0n69
  • 61 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 25 listopada 2013 - 22:08

Moze to glupie pytanie ale z iurzadzenia mozesz wszystkie dzwieki przesylac? Np. youtube, radio internetowe, filmy, gry i oczywiscie muzyke/ipod? I czy bys chcial wymienic swoj adapter? Zeby sprawdzic albo Ci czegos brakuje? Chce jutro go kupic i wszystkie 3 modele mam dostepne w Krakowie i chcialbym sie doradzic :) ps. Logitech najtanszy

#11 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 22:56

1. Przesyłasz przez to po BT Audio (tylko stereo) jakiekolwiek dźwięki z laptopów, komórek (różnych marek) itp. i jednocześnie chodzisz sobie (w ramach zasiegu) swobodnie w pobliżu tego odbiornika. Oczywiście może się zdarzyć że znajdzie się jakieś urządzenie, które odmówi współpracy z jakimkolwiek z tych odbiorników. Nie oszukujmy się - ideału nie ma.

2. Philipsa i Belkina nie sprawdzałem (powody podałem wcześniej). Logitecha znalazłem (a było to około 2 lat temu) fizycznie w sklepie jako pierwszego - umówiłem się przed zapłatą ze sprzedawcą, że "jakby coś nie działało" to mogę przyjść i bez problemu oddać. No i nie oddałem do dzisiaj.

3. Skoro Masz możliwość - sprawdź wszystkie modele przed zakupem "czy to jest to o co chodziło".

4. Coby skomplikować jeszcze wybór - teraz kupię: LogiLink Transmiter bluetooth audio RAM.net To jest nadajnik i odbiornik BT Audio w jednym (występuje pod wieloma markami). Kupuję to wyłącznie dlatego że potrzebuję nadajnika. Sam nadajnik (też są takie) jest niewiele tańszy. Posiada to wbudowany akumulator (zamiast zasilacza sieciowego) ładowany przez mikro USB. Czas ładowania = 3 godziny, czas pracy po pełnym naładowaniu - jako nadajnik = 11 godzin, jako odbiornik = 6 godzin. Manual: http://2direct.de/i-...latt/BT0024.pdf

Jak to ma być tylko do domu - lepiej moim zdaniem kupić te z zasilaczem sieciowym.

P.S. Wszystkie te urządzenia mają BT o teoretycznym zasięgu do 10 metrów. Oczywiście poprawność przekazu w praktyce zależy od wielu rzeczy - jak to w łączności radiowej.

#12 sim0n69

sim0n69
  • 61 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 26 listopada 2013 - 07:52

Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz!:)

#13 sim0n69

sim0n69
  • 61 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 26 listopada 2013 - 18:56

padło na logitecha ! jak dla mnie rewelacja :)

#14 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 26 listopada 2013 - 20:23

1. Wiem że rewelacja :) . Dwa pozostałe pewnie są podobne w działaniu lub różnice są niewielkie (nie licząc oczywiście designu) - więc ewentualnie przepłacać raczej nie ma co. 2. Można wiedzieć czemu padło na Logitecha ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych