Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pages 2013 - masowe usuwanie hiperłączy i wybiórcze zaznaczanie tekstu

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Szaden

Szaden
  • 252 posts

Posted 24 November 2013 - 20:19

Jak mogę usunąć wszystkie hiperłącza z zaznaczonego tekstu lub ewentualnie z całego dokumentu? Pisząc pracę do szkoły wklejam tekst z Wikipedii i on jest naszpikowany hiperłączami, a nie widzi mi się wywalania każdego z osobna. Druga sprawa dotyczy zaznaczania tekstu - W Wordzie po przytrzymaniu Ctrl mogłem zaznaczyć kilka pojedynczych zdań/słów nie następujących bezpośrednio po sobie tylko rozsianych po całym tekście i np: potem wyedytować ich styl, czy po prostu je usunąć. Jak zrobić coś takiego w Pages?

#2 Gregory

Gregory

• 2734 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 24 November 2013 - 20:28

Jak mogę usunąć wszystkie hiperłącza z zaznaczonego tekstu lub ewentualnie z całego dokumentu? Pisząc pracę do szkoły wklejam tekst z Wikipedii i on jest naszpikowany hiperłączami, a nie widzi mi się wywalania każdego z osobna.

Zaznacz cały tekst i wybierz polecenie menu Format > Usuń łącze.

Druga sprawa dotyczy zaznaczania tekstu - W Wordzie po przytrzymaniu Ctrl mogłem zaznaczyć kilka pojedynczych zdań/słów nie następujących bezpośrednio po sobie tylko rozsianych po całym tekście i np: potem wyedytować ich styl, czy po prostu je usunąć. Jak zrobić coś takiego w Pages?

W Pages 2013 się nie da.

W Pages z pakietu iWork '09 (oraz w systemowym TextEdicie) możesz zaznaczać różne fragmenty tekstu, trzymając naciśnięty klawisz Command.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users