witajcie,
mam pytanie. czy ktoś może wie jak podłączyć ipoda shuffle do civica z 2007 roku?
a ispocie powiedzieli mi, ze sie da przez wejscie AUX, z tego co widze to nie mam tego w swoim radiu. jest tylko napisane CD/AUX, ale za cholere nie wiem co z tym zrobic, ktos wie gdzie moge podlaczyc sie do AUX?
czy kupic jakis kabel, czy jest sa inne jakies opcje? z tego co pamietam do znajomy kiedys podlaczal ipoda przez gniazdo do zapalniczki.

Ipod shuffle w Civic 2007
Started by
superego
, 23 Nov 2013 19:31
6 replies to this topic
Posted 23 November 2013 - 19:31
Posted 23 November 2013 - 19:56
Jeśli to Civic UFO- masz w usb w skrytce pod prawą ręką.
Posted 23 November 2013 - 21:57
niestety nie ma...
możesz dokładniej napisać w którym schowku?
edit.
ok, wiem gdzie, ale niestety nie mam tam wejścia USB.
doczytałem w sieci, że ludzie korzystają z transmitera - ma ktoś jakieś doświadczenia?
Posted 23 November 2013 - 22:31
Kiedyś korzystałem z transmitera ale dla mnie ogólnie porażka jakość muzyki bardzo słaba. Sprawdź czy w twoim radiu czasem nie ma podłączenia do aux. Jak sie da to moze tylko podłączyć kabelek wystarczy wyjmując radio.
Posted 24 November 2013 - 16:47
Civic po lifcie ma usb w schowku (wychodziły od 2009). Mam ten sam problem. jedynym wyjściem jest zestaw głośnomówiący parrota. Ale trzeba wyjmować całe radio i przeprowadzać kable.
Posted 24 November 2013 - 16:49
niestety nie ma...
możesz dokładniej napisać w którym schowku?
edit.
ok, wiem gdzie, ale niestety nie mam tam wejścia USB.
doczytałem w sieci, że ludzie korzystają z transmitera - ma ktoś jakieś doświadczenia?
Pewnie to zależy od wersji

U mnie- jest. Podłączam iPoda/iPhone/Pendrive'a.
Posted 24 November 2013 - 19:56
Mam Cifa UFO i niestety wejście AUX było tylko w wersji Executive z nawigacją, dopiero po liftingu było w standardzie. Do tego auta możesz dokupić Xcarlink lub transmiter FM. Transmiter to strata kasy i bezsens- sam to przerabiałem. Xcarlink podłącza się banalnie jako zmieniarkę CD która była chyba opcjonalna na inne rynki. Tylko to wiąże się z rozebraniem deski, bo trzeba podłączyć to ustrojstwo z tyłu radia i kabel jakoś wyprowadzić z tą skrzyneczką z podłączeniami. Gdybym już decydował się pod jakieś rozwiąznie to brał bym Xcarlinka.
A najlepiej to sobie wejdź na forum Hondy, tam jest wszystko od A do Z i użyj wyszukiwarki, bo temat była w necie wałkowany już od dawna. Na forum civicklub.pl na którym założyłeś taki sam wątek również.
iPhone w Hani?
A najlepiej to sobie wejdź na forum Hondy, tam jest wszystko od A do Z i użyj wyszukiwarki, bo temat była w necie wałkowany już od dawna. Na forum civicklub.pl na którym założyłeś taki sam wątek również.
iPhone w Hani?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users