Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zbrandowany Ipad, brak dostępu do itunes oraz appstore.

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Rhaenys

Rhaenys
  • 2 posts

Posted 21 November 2013 - 17:40

Witam, nie dawno dostałam firmowego iPada 2. Jednakże jest niemalże nie przydatny. Korzystam tylko z przeglądarki Safari. Mianowicie iPad został zbrandowany lub zablokowany przez firmę z której pochodzi. Nie ma mowy o iTunes oraz App Store. Brak jakiejkolwiek aplikacji, w której mogłabym przeglądać pliki. Jest to mój pierwszy produkt z tej firmy. Czy jest sposób na to, żeby go odblokować i pozostawić 2 firmowe aplikacje na których mi jednak żależy? Serwis, jakieś programy ściągające blokady?

#2 nodi32

nodi32
  • 588 posts
  • SkądRadom!

Posted 21 November 2013 - 17:53

Pobierz iTunes na komputer w domciu, wyłącz iPada i podłącz go kablem USB do PC trzymając przycisk Home. Kliknij odtwórz i czekaj. iTunes wgra cały system od nowa. Będziesz musiała założyć własne konto Apple. Wszystko co jest na iPadzie zostanie usunięte ;)

#3 Rhaenys

Rhaenys
  • 2 posts

Posted 21 November 2013 - 18:48

A co z firmowymi aplikacjami, których nie ma w App Store? Czy jest sposób w jaki można je ,,wyciągnąć" z pamięci?

#4 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 21 November 2013 - 21:05

A co z firmowymi aplikacjami, których nie ma w App Store? Czy jest sposób w jaki można je ,,wyciągnąć" z pamięci?

Albo odblokowany iPad, albo firmowy iPad. Jeżeli nie jest on Twój, tylko firmowy, jako narzędzie pracy, to firma decyduje w jaki sposób używasz ich sprzętu. Nie ma możliwości wyciągnięcia tych aplikacji.

#5 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 22 November 2013 - 13:21

Jesteś pewny, że nie ma tych aplikacji w AppStore? Nie słyszałem, żeby było możliwe instalowanie na iPadzie czy iPhone czegokolwiek w sposób inny niż przez appstore i żeby Apple w ogóle zezwalał na takie praktyki. Sam pracuje w firmie która produkuje aplikacje dla pracowników ale są one normalnie dostępne w Appstore. Za free oczywiście...

#6 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 22 November 2013 - 13:48

Jesteś pewny, że nie ma tych aplikacji w AppStore? Nie słyszałem, żeby było możliwe instalowanie na iPadzie czy iPhone czegokolwiek w sposób inny niż przez appstore i żeby Apple w ogóle zezwalał na takie praktyki. Sam pracuje w firmie która produkuje aplikacje dla pracowników ale są one normalnie dostępne w Appstore. Za free oczywiście...

Aż dziwi mnie, że o czymś nie słyszałeś :)

Po pierwsze można urządzenia dopisać do konta developerskiego i instalować aplikacje z pominięciem AppStore, to raz, a dwa iest coś takiego jak "Distribute In-house Apps" właśnie dla firm: https://developer.ap...ios/enterprise/

#7 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 22 November 2013 - 15:26

pewnie dlatego, że nie potrzebuje - mam wszystko co daje mi korporacja w Appstore.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users