Witam
Bardzo irytująca sprawa, muszę zrobić upload np. 4gb, zostawiam na noc, ale okazuje się że upload został przerwany i wznowiony dopiero gdy obudziłem komputer, mimo iż w oszczędzaniu energii zaznaczyłem, żeby tego już nie robił.
Suwaki na max przesunięte na nigdy, odznaczone usypiaj dyski twarde gdy to możliwe.
Co robię nie tak ? Na wcześniejszych systemach i sprzęcie ten sposób działał.

Przerywanie downloadu/uploadu mimo wyłączonego uśpienia dysków i monitora
Rozpoczęty przez
Zbyncom
, 20 lis 2013 09:19
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 listopada 2013 - 09:19
Napisano 21 listopada 2013 - 13:13
A w obu zakładkach masz tak sam o ustawione ( Bateria / Zasilacz ) bo może tylko dla baterii ? Tylko się upewniam bo akurat u mnie to działa ok czyli wyłącza kompa po zakończeniu upload/download.
Napisano 22 listopada 2013 - 11:17
No właśnie ustawiłem wszystko na zasilaczu, ściągnąłem nawet caffeine, program do wyłączania usypiania. Generalnie to się odybwa tak.
Ustawiam wygaszacz ekarnu, ale usypianie jest wyłączone i po 5 minutach do 10, jest przerywany upload bądź download.
Napisano 23 listopada 2013 - 22:14
Ja mam to samo na iMac! :-(
W Snow Leo i Mountain Lionie nie miałem takiego problemu.
Napisano 25 listopada 2013 - 17:34
A może to ma coś do czynienia z Power Nap ? Mavericks wprowadza tą aplikację do nowych urządzeń...
OS X: About Power Nap
OS X: About Power Nap
Napisano 26 listopada 2013 - 00:16
Nie mam tego Power Nap, na razie sobie poradziłem w ogóle wyłączając wygaszacz ekranu, ale upload już się kończył także nie jestem pewien. Przy następnym projekcie sprawdzę dokładnie czy działa.
Power Nap zaciekawiło mnie i może ściągnę, ale jeszcze bardziej zaciekawiło mnie, że znacznie zwiększa się wydajność po tzw. power nap i generalnie nie jest to wcale taki głupi pomysł z tzw. siestą.
Napisano 26 listopada 2013 - 17:01
Mi się też nie podobało że Macbook po zamknięciu klapy zawsze pójdzie spać. Jedyną opcją to zostawienie jej otwartej i zaznaczenie "Nie usypiaj komputera automatycznie, gdy ekran jest wyłączony", ale mnie to nie urządzało. Bardzo fajną aplikacją jest nosleep. Jak nie chcesz żeby spał to klikasz ikonkę, staje się ona niebieska i komputer nie uśnie. Jak chcesz żeby spał to znowu klikasz i jest szara jak wszystkie inne.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych