Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone nie ładuje

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 peter08

peter08
  • 45 posts

Posted 19 November 2013 - 23:51

Witam, Dwa tygodnie temu kupiłem zonie nowego iphona 5s 64gb,dzis okazało sie ze przestal ładowac,sprawdzalem ladowarke i kabel z mojego IP5 i tez nie dziala wiec tu nie o to idzie,probowalem go wylaczac i wlacza ale niestety bez rezultatu..... Ktos ma jakis pomysl co to moze byc? dzieki i pozdro

#2 DnL

DnL

• 370 posts

Posted 19 November 2013 - 23:54

Zrób restore, jedyne co sam możesz jeszcze zrobić. Jeżeli nie będzie skutku, telefon na gwarancję.

#3 peter08

peter08
  • 45 posts

Posted 20 November 2013 - 00:29

chyba za pozno bo bateria spadla ponizej 2 % i telefon wyłaczyl sie i teraz nie da rady właczyc ale dziwne jest ze jak podepne kabel to miga na ekranie rysunek baterii i kabla ale nic pozatym sie nie dzieje

#4 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 20 November 2013 - 09:00

Skoro miga bateria i kabel, to nie ładuje. Gwarancja.

#5 peter08

peter08
  • 45 posts

Posted 20 November 2013 - 09:12

hehe,zostawilem go na noc właczonego do ladowarki i dzis rano patrze telefon dziala i jest 100% baterii, Pokazal sie tez napis ze używam nieorginalne akcesoria i iphone nie bedzie z nimi wspołporacowac ale ja mam oryginalny kabel i adapter jaki dostalem w pudełku.... nie wiem juz o co chodzi.....?

#6 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 20 November 2013 - 09:16

Winy szukałbym w pierwszej kolejności w kablu nie w telefonie. Podłącz do kompa tym kablem, zobacz czy ładuje, czy iTunes go wykrywa. Jeśli tak, to zrób archiwizaję, restore i nie odtwarzaj z archiwum tylko wybierz opcję *nowy iPhone*. I wtedy sprawdź jak z tym ładowaniem. Sprawdź też czy w gniazdku iPhona ładowania nie ma kurzu :-)

#7 peter08

peter08
  • 45 posts

Posted 20 November 2013 - 12:21

Mam dwa kable oryginalne i dwa adaptery ,obydwa sprawne bo na ip5 wsio laduje a na ip5s nie,do kompa jak podlaczalem itunes nic nie wykrywal,kable sa na 100 ok Teraz niby telefon dziala ok ale nie wiem co bedzie jak wieczorem wroce i wrzuce go do ladowania. Czy moze to byc wina ios?moze oplaca sie zrobic update do 7.04? Ponadto ten blad ktory sie rano pokazal o niekompatybilnych akcesoriach byl dosc dziwny,skoro wsio jest z oryginalnego pudelka ip5s.nic z tego nie kumam.

#8 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 20 November 2013 - 13:39

Mam dwa kable oryginalne i dwa adaptery ,obydwa sprawne bo na ip5 wsio laduje a na ip5s nie,do kompa jak podlaczalem itunes nic nie wykrywal,kable sa na 100 ok
Teraz niby telefon dziala ok ale nie wiem co bedzie jak wieczorem wroce i wrzuce go do ladowania.
Czy moze to byc wina ios?moze oplaca sie zrobic update do 7.04?
Ponadto ten blad ktory sie rano pokazal o niekompatybilnych akcesoriach byl dosc dziwny,skoro wsio jest z oryginalnego pudelka ip5s.nic z tego nie kumam.

A gdzie kupowałeś? Bo już nie raz na forum były przypadki, że ktoś dostawał nieoryginalne akcesoria z telefonem. Nawet "oryginalnie" wydawałoby się zafoliowanym i kupionym u resellera.

#9 peter08

peter08
  • 45 posts

Posted 20 November 2013 - 14:35

Ja kupowalem w vodafone irlandzkim, telefon byl oryginalnie zapakowany,nie sadze zeby ktos cos zamienial...

#10 peter08

peter08
  • 45 posts

Posted 20 November 2013 - 21:22

ok,wrocilem do domu i niestety iphone nie ładuje :( pytanie czy jest sens instalowac 7.04? moze to byc powodem?

#11 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 20 November 2013 - 21:32

Spróbować musisz-by się upewnić. Jeśli to nic nie pomoże, to pozostaje wymiana tel lub akcesoriów na nowe.

#12 sebax

sebax
  • 113 posts

Posted 20 November 2013 - 21:36

też mam podobny problem. Wczoraj dostałem z Apple Store Iphona 5S 16GB, po rozładowaniu został ładnie naładowany wczoraj przez noc do 100% a dzisiaj zainstalował mi się soft 7.0.4 i podłączyłem go do ładowarki i macbooka i nie ładuje. Poziom 1 % na kablu działa cały czas, lecz nie ładuje. Po resecie czy na wyłączonym pokazuje że podłączony ale % nie ruszają. [ATTACH=CONFIG]18489[/ATTACH]

#13 peter08

peter08
  • 45 posts

Posted 25 November 2013 - 15:46

W piatek oddalem telefon do vodafone,powiedzialem jaki problem,babka podlaczyla u siebie i tez nie ladowal,powiedziala ze juz miala kilka takich sztuk,z racji tego ze nie minelo jeszcze 28 dni od daty zakupu,maja mi wymienic na nowy i przyslac go w tym tyg kurierem. Jestem z iphone od wielu lat ,mialem wiele modeli poczawszy od 3 i 5s pierwszy z ktorym mialem problemy.

#14 sebax

sebax
  • 113 posts

Posted 25 November 2013 - 17:56

zwrotka Mój iPhone 5s zaczął ładować ale do dnia dzisiejszego, jutro kurier zabiera go do apple store po rozmowie z Apple Care. Zostanie wymieniony na nową sztukę. Działania jakie Apple mi doradziło: - powrót do ustawień fabrycznych.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users