Może ktoś z kolegów rozpracował już temat jak otwierać pliki rtf.
Nowy Pages ich nie obsługuje, TextEdit wywala jakieś krzaczki.
Będę wdzięczny za pomoc.

Pliki rtf - jak otworzyć
Rozpoczęty przez
rotate
, 19 lis 2013 09:52
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 19 listopada 2013 - 09:52
Gość_oneghost_*
Napisano 19 listopada 2013 - 09:55
U mnie text edit normalnie otwiera. Możesz jeszcze spróbować zaimportować na dysk google, nie musisz nic instalować i będziesz mógł wyeksportować do innego formatu.
Napisano 19 listopada 2013 - 10:15
" TextEdit wywala jakieś krzaczki" - a słyszałeś o czymś takim jak kodowanie tekstu np. windows, unicode itd?
Napisano 19 listopada 2013 - 10:46
Kupiłem do pracy kilka iMaców, po 10 tys. każdy, żeby nie musieć słyszeć o kodowaniu i tym podobnych pierdołach.
I do tej pory tak było. W komputerze korzystam z kalendarza, edytora tekstu, klienta poczty, przeglądarki internetowej. Czasami słucham jakiejś muzyczki czasami podretuszuję jakieś zdjęcia. Teraz ze wszystkim mam problemy. Jak kolego będę chciał się bawić w te pierdoły z konwertowaniem, kodowaniem to sobie kupię komputery z window'sem po 1500 zł sztuka.
Przepraszam, że akurat tu wyładowuje swoje frustracje ale Apple doprowadziło mnie do szału z tym nowym Pages.
Napisano 19 listopada 2013 - 15:32
Kupiłem do pracy kilka iMaców, po 10 tys. każdy, żeby nie musieć słyszeć o kodowaniu i tym podobnych pierdołach
Idź z płaczem do Microsoftu, to oni używają kretyńskiego własnego CP1250, chociaż na świecie od lat jest fajny standard ;-)
Tak czy inaczej, temat rozwiązany, zamykam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych