Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nieprawidłowy SIM Awaria SIM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 avkapperr

avkapperr
  • 4 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 21:15

Witam :). Kupiłem iPhone 4, lecz gdy wlazylem do niego karte sim z plusa (Poprosil on o pin a ja go wpisalem) Wyskoczyl mi bład ''Awaria SIM'', a zaraz po tym , ku gorze pojawił sie komunikat Nieprawidłowy SIM. Updatowalem telefon do wersji 7.0.4, wlaczalem, wylaczalem, zmienialem sim i nic. Ciagle tkwi tam napis nieprawidlowy SIM. Tryb samolotu tez nie dziala w moim przypadku. Sim dziala na innych telefonach, a jutro kupie starter z orange i sprawdze czy tam wystepuje ten sam problem, lecz potrzebuje karty z plusa, gdyż mam tam umowe i musze doladowywac telefon. Dodam, ze telefon na wczesniejszej wersji( takiej przy ktorej zostal przyslany) również posiadał opisywany problem. Z gory dziekuje ;) Pozdrawiam.:-|

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 21:17

Masz oryginalny microSIM czy sam przycinałeś, jak to drugie to źle przycięta karta. Jak oryginalny to może być coś z nią nie tak.

#3 avkapperr

avkapperr
  • 4 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 21:32

Orginalny SIM, prosto z salonu. Czyli to nie wina tel?

#4 DnL

DnL

• 370 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 22:33

Musisz brać pod uwagę też możliwość uszkodzenia telefonu. Wymień najpierw kartę, mi ostatnio nano sim prosto z salonu nie działało...

#5 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 22:39

Wygląda na to że kupiłeś tel z SIMlockiem.

#6 oley_20

oley_20
  • 616 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 listopada 2013 - 22:54

(z własnego doświadczenia) tuż przed finalizacją sprzedaży swojego ip4 (z t-m) też miałem podobny problem, zrobiłem restore telefonu, włożyłem zakupioną wcześniej kartę micro sim play'a celem ostatecznego potwierdzenia, że nie ma simlocka - wszystko ok, i zonk po włożeniu karty nowego właściciela (orange) - awaria sim:D Rozwiązanie? restore.... po podłączeniu do itunesa telefonu został on prawidłowo aktywowany i do tej pory śmiga bez problemów.

#7 avkapperr

avkapperr
  • 4 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 22:59

Mam simlocka na plusa?! O moj Boze.. Jak moge go sciagnac? haha..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych