Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Problem z wylogowaniem konta Icloud

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gscon

Gscon
  • 126 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 18 listopada 2013 - 10:11

Witam, jest problem z wylogowaniem z icloud. Najlepsze jest to, 偶e ipad pochodzi z wymiany z cortland i po odebraniu przesy艂ki by艂o ju偶 tam zalogowane jakie艣 konto ale jako艣 na ios 6 chyba to usun膮艂em (nie pami臋tam dok艂adnie) i nie logowa艂em si臋 na t膮 us艂ug臋. Teraz niedawno po aktualizacji jako艣 znowu si臋 pojawi艂o to konto Icloud i co jaki艣 czas prosi o zalogowanie a ja nie znam has艂a aby je usun膮膰. Wcze艣niej z niego nie chcia艂em korzysta膰 tak偶e nie zwraca艂em na to uwagi ale na ios 7 wyskakuj膮 komunikaty aby si臋 zalogowa膰. Teraz nie da si臋 tego usun膮膰 bo nie znam has艂a, Cortland m贸wi, 偶e to niemo偶liwe aby ipad przyszed艂 zalogowany. Tablet test jeszcze na gwarancji przez miesi膮c. Teraz pytanie czy to powinno za艂atwi膰 jako艣 Cortland? Czy mo偶na co艣 z tym zrobi膰?

#2 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 18 listopada 2013 - 10:17

Pod艂膮cz do iTunes i zr贸b restore bez przywracania kopii zapasowej. Konto zniknie na zawsze.

#3 Gscon

Gscon
  • 126 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 18 listopada 2013 - 21:42

No w艂a艣nie to nic nie daje. Tego si臋 nie da usun膮膰 bo jest jako艣 zaznaczone znajd藕 m贸j iPad czy jako艣 tak.

#4 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 19 listopada 2013 - 10:17

Je偶eli jest w艂膮czone FMI to wy艂膮cz i zr贸b restore. Jak przy wy艂膮czaniu chcia艂o by has艂o z nie Twojego AppleID to idziesz do Cortlandu i robisz afer臋, bo nie jeste艣 w stanie tego obej艣膰. Ale najpierw spr贸buj wy艂膮czy膰 i zr贸b restore jak pisa艂em wcze艣niej.

#5 Gscon

Gscon
  • 126 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 20 listopada 2013 - 15:48

Z Cortland m贸wi膮, ze to jest niemo偶liwe 偶eby wyszed艂 od Nich zablokowany. Og贸lnie m贸wi膮, ze nie mog膮 pomoc ani nic zrobi膰. Email na kt贸ry jest zalogowane iCloud to fhumax11@wp.pl
T艂umacza si臋, ze w sierpniu by艂 przeinstalowany system i musia艂a zosta膰 pe艂na aktywacj膮 urz膮dzenia ponownie. Tylko, ze konta iCloud ja nie zak艂ada艂em ani nawet z niego nie korzysta艂em. Ono ju偶 by艂o.
Na ten email napisa艂em ale nie dosta艂em jeszcze 偶adnej odpowiedzi.

#6 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 20 listopada 2013 - 18:40

Je偶eli w sierpniu kto艣 w nim grzeba艂 i go aktywowa艂 to nie ma znaczenia czy zrobili restore czy nie, przypisa艂 si臋 do danego konra i zerowanie bez r臋cznego usuni臋cia go z danego konta nic nie da. Kto jak kto, ale Cortland powinien to wiedzie膰. Id藕 robi膰 jeszcze raz afer臋.

#7 Gscon

Gscon
  • 126 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 20 listopada 2013 - 21:28

Tak ale w sierpniu iPad by艂 u mnie, wiesz ja tam nie zapisuje sobie kiedy i jak cz臋sto robie np restore. Podobno dzwonili do apple i Oni jako serwis maj膮 zwi膮zane r臋ce. Aha i jeszcze pisa艂 mi, 偶e w trakcie wydania ipada dzia艂a艂 na ios 6 i wtedy da艂o si臋 do niby usun膮膰, ja tam nie wiem, mo偶e i si臋 da艂o, a teraz jest ios7 i juz nic si臋 nie da zrobi膰 bo to jest takie zabezpieczenie kt贸rego nie z艂amiesz. Pisa艂, 偶e iPad juz nie dzia艂a na oprogramowaniu na kt贸rym zosta艂 wydany czy jako艣 tak. Normalnie jak cortland zniech臋ca do siebie klient贸w.

#8 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 20 listopada 2013 - 22:14

Musisz to rozwi膮za膰 z Cortlandem, my Ci wi臋cej nie pomo偶emy, bo nie mamy jak.

#9 Gscon

Gscon
  • 126 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 20 listopada 2013 - 22:34

No wiem wiem. Tylko, ze Cortland si臋 nie zobowi膮zuje do poniesienia odpowiedzialno艣ci. Bo w sumie co oni mog膮 zrobi膰? Konto wykasowa膰 czy poda膰 has艂o mo偶e chyba samo Apple.

#10 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2聽630 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dOBERSCHLESIEN

Napisano 21 listopada 2013 - 09:16

Ludzie wbijcie sobie do glowy,ze w ios7 aby wylaczyc funkcje "Znajdz Moj Ipad" i/lub zalogowac sie na nowe AppleID trzeba znac id i haslo poprzedniego wlasciciela,zadne restore pod iTunes nic nie da.

#11 Go艣膰_oneghost_*

Go艣膰_oneghost_*

Napisano 21 listopada 2013 - 09:28

Masz email go艣cia, napisz do niego pro艣b臋 o wylogowanie o opisz sytuacj臋. How to turn off Find My iPhone (Activation Lock) in iOS7 : uSell - zjed藕 troch臋 ni偶ej, tam to jest opisane. Go艣膰 mo偶e wy艂膮czy膰 to przez icloud.com

#12 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2聽630 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dOBERSCHLESIEN

Napisano 21 listopada 2013 - 09:34

Logujac sie do iCloud gosciu powinien sciagnac z listy swoich urzadzen twojego ipada.

#13 Gscon

Gscon
  • 126 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 21 listopada 2013 - 21:05

No mam tego emaila i pisa艂em ale si臋 nie odzywa.

#14 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2聽630 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dOBERSCHLESIEN

Napisano 21 listopada 2013 - 21:18

Moze ipad nie byl jego i tez go tak "okazjonalnie" kupil jak Ty .

#15 Gscon

Gscon
  • 126 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 21 listopada 2013 - 23:29

Nie, na pewno nie.

#16 demandred

demandred
  • 305 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 30 listopada 2013 - 19:02

No to niezle Cie Cortland zalatwil, sprzet masz praktycznie do wyrzucenia.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych