Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z wylogowaniem konta Icloud

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gscon

Gscon
  • 126 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 listopada 2013 - 10:11

Witam, jest problem z wylogowaniem z icloud. Najlepsze jest to, że ipad pochodzi z wymiany z cortland i po odebraniu przesyłki było już tam zalogowane jakieś konto ale jakoś na ios 6 chyba to usunąłem (nie pamiętam dokładnie) i nie logowałem się na tą usługę. Teraz niedawno po aktualizacji jakoś znowu się pojawiło to konto Icloud i co jakiś czas prosi o zalogowanie a ja nie znam hasła aby je usunąć. Wcześniej z niego nie chciałem korzystać także nie zwracałem na to uwagi ale na ios 7 wyskakują komunikaty aby się zalogować. Teraz nie da się tego usunąć bo nie znam hasła, Cortland mówi, że to niemożliwe aby ipad przyszedł zalogowany. Tablet test jeszcze na gwarancji przez miesiąc. Teraz pytanie czy to powinno załatwić jakoś Cortland? Czy można coś z tym zrobić?

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 10:17

Podłącz do iTunes i zrób restore bez przywracania kopii zapasowej. Konto zniknie na zawsze.

#3 Gscon

Gscon
  • 126 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 listopada 2013 - 21:42

No właśnie to nic nie daje. Tego się nie da usunąć bo jest jakoś zaznaczone znajdź mój iPad czy jakoś tak.

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 10:17

Jeżeli jest włączone FMI to wyłącz i zrób restore. Jak przy wyłączaniu chciało by hasło z nie Twojego AppleID to idziesz do Cortlandu i robisz aferę, bo nie jesteś w stanie tego obejść. Ale najpierw spróbuj wyłączyć i zrób restore jak pisałem wcześniej.

#5 Gscon

Gscon
  • 126 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 listopada 2013 - 15:48

Z Cortland mówią, ze to jest niemożliwe żeby wyszedł od Nich zablokowany. Ogólnie mówią, ze nie mogą pomoc ani nic zrobić. Email na który jest zalogowane iCloud to fhumax11@wp.pl
Tłumacza się, ze w sierpniu był przeinstalowany system i musiała zostać pełna aktywacją urządzenia ponownie. Tylko, ze konta iCloud ja nie zakładałem ani nawet z niego nie korzystałem. Ono już było.
Na ten email napisałem ale nie dostałem jeszcze żadnej odpowiedzi.

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 18:40

Jeżeli w sierpniu ktoś w nim grzebał i go aktywował to nie ma znaczenia czy zrobili restore czy nie, przypisał się do danego konra i zerowanie bez ręcznego usunięcia go z danego konta nic nie da. Kto jak kto, ale Cortland powinien to wiedzieć. Idź robić jeszcze raz aferę.

#7 Gscon

Gscon
  • 126 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 listopada 2013 - 21:28

Tak ale w sierpniu iPad był u mnie, wiesz ja tam nie zapisuje sobie kiedy i jak często robie np restore. Podobno dzwonili do apple i Oni jako serwis mają związane ręce. Aha i jeszcze pisał mi, że w trakcie wydania ipada działał na ios 6 i wtedy dało się do niby usunąć, ja tam nie wiem, może i się dało, a teraz jest ios7 i juz nic się nie da zrobić bo to jest takie zabezpieczenie którego nie złamiesz. Pisał, że iPad juz nie działa na oprogramowaniu na którym został wydany czy jakoś tak. Normalnie jak cortland zniechęca do siebie klientów.

#8 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 22:14

Musisz to rozwiązać z Cortlandem, my Ci więcej nie pomożemy, bo nie mamy jak.

#9 Gscon

Gscon
  • 126 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 listopada 2013 - 22:34

No wiem wiem. Tylko, ze Cortland się nie zobowiązuje do poniesienia odpowiedzialności. Bo w sumie co oni mogą zrobić? Konto wykasować czy podać hasło może chyba samo Apple.

#10 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 09:16

Ludzie wbijcie sobie do glowy,ze w ios7 aby wylaczyc funkcje "Znajdz Moj Ipad" i/lub zalogowac sie na nowe AppleID trzeba znac id i haslo poprzedniego wlasciciela,zadne restore pod iTunes nic nie da.

#11 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Napisano 21 listopada 2013 - 09:28

Masz email gościa, napisz do niego prośbę o wylogowanie o opisz sytuację. How to turn off Find My iPhone (Activation Lock) in iOS7 : uSell - zjedź trochę niżej, tam to jest opisane. Gość może wyłączyć to przez icloud.com

#12 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 09:34

Logujac sie do iCloud gosciu powinien sciagnac z listy swoich urzadzen twojego ipada.

#13 Gscon

Gscon
  • 126 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 listopada 2013 - 21:05

No mam tego emaila i pisałem ale się nie odzywa.

#14 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 21:18

Moze ipad nie byl jego i tez go tak "okazjonalnie" kupil jak Ty .

#15 Gscon

Gscon
  • 126 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 listopada 2013 - 23:29

Nie, na pewno nie.

#16 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 30 listopada 2013 - 19:02

No to niezle Cie Cortland zalatwil, sprzet masz praktycznie do wyrzucenia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych