Witam,
Mam problem z zainstalowaniem Logic Pro X. Komputer to MBP system 10.9
Instalacja nie może ruszyć, pasek postępu stoi w miejscu.
Nic nie czyta z dysku, niczego nie pobiera z internetu (a powinien) a proces Logic i Apple music apps content installer zajmują po 100% mocy procesora każdy. CPU 90 stopni, wiatraki wyją i nic, nawet po godzinie.
Ktoś miał taki problem/wie co to/co zrobić ?
Pozdrawiam,
L.

Logic Pro X - problemy z instalacją
Rozpoczęty przez
Leonard
, 16 lis 2013 21:22
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 listopada 2013 - 21:22
Napisano 19 listopada 2013 - 16:45
Witaj Leonard,
Uruchom system w trybie bezpiecznym SAFE BOOT (po włączeniu przytrzymując klawisze Shift + F ). Instalacją wtedy przebiega normalnie. Nie mam pojęcia czemu normalnie nie chce.
Pozdrawiam!

Napisano 19 listopada 2013 - 18:39
Wielkie dzięki za odpowiedź.
Niestety po safe boot wygląda tak samo. Pobiera wprawdzie paczkę 2GB z internetu, ale później znów startuje ten sam proces Apple music apps content instaler i znów stoi w miejscu. Żadnej aktywności internetowej, dysk nic nie szpera, tylko wiszą dwa procesy po 100% cpu.
Jakiś pomysł ?
Pozdrawiam,
L.
Napisano 19 listopada 2013 - 20:01
Mam ten sam problem. Testuję kilka patentów, które proponują na anglojęzycznych forach, m.in:
-uruchomienie w trybie bezpiecznym
-ręczna instalacja z folderu /private/var/folders/
-program "permission reset"
i jak na razie nic nie działa, bo za każdym razem pojawiają się nowe problemy. Szperam dalej, może uda mi się w końcu znaleźć rozwiązanie.
Napisano 19 listopada 2013 - 21:49
Dobrze wiedzieć że to nie tylko u mnie, to daje szansę na to że pojawi się rozwiązanie. Ja już zupełnie nie wiem jak to ugryźć.
Pozdrawiam,
L.
Napisano 20 listopada 2013 - 12:08
Dobra mam rozwiązanie wczoraj całą pake uruchomiłem i juz od 6 h ściągam dodatki 50 GB... heh A wiec co należy zrobić..
Po pierwsze UNO - wejść w PREFERENCJE -> Ochrona i Prywatność -> Tam odbezpieczyć kłódkę w lewym dolnym rogu i zaznaczyć ZEZWOLENIE NA INSTALOWANIE WSZYSTKICH APLIKACJI.
Po drugie DOS - Po zamontowaniu obrazu plik LOGIC X PRO przekopiować do folderu PROGRAMY
U mnie zadziałało
PZODRAWIAM !

Napisano 20 listopada 2013 - 14:53
Moje rozwiązanie jest trochę inne. W środku nocy, po całym dniu walki postanowiłem iść na skróty i znalazłem obraz płyty, który przerzuciłem na pulpit. Potem, należy otworzyć paczkę (PPM, Show Package Contents). Znajdziecie tam plik info.plist, który należy edytować: w linii 565 zmienić wersję z 10.8.4 na 10.7.5 (jak macie problem ze znalezieniem, wyszukajcie słowo "prohibited", linia 565 jest wyżej). Tutaj należy zauważyć, że jeśli nie przerzuciliście wcześniej obrazu na pulpit, opcja edycji będzie zablokowana (read only). Potem już poszło. Tryb awaryjny nie jest wymagany.
Napisano 24 marca 2014 - 20:10
Dzięki Lockheed, po wielu próbach dzięki twojemu rozwiązaniu udało się.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych