Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z instalacją systemu WIN8 na Laptopie HP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 listopada 2013 - 19:22

Witam, Dzisiaj chciałem zainstalować na czysto system WIN8 na laptopie HP. Gdy wchodzę w instalacja niestandardowa i tam gdzie normalnie powinny znajdować się dyski twarde, aby je sformatować, nie mam nic. Wyświetla się za to komunikat "Nie znaleźliśmy żadnych dysków. Kliknij przycisk Załaduj sterownik, aby dostarczyć sterownik magazynu". I tu pytanie, gdzie znajdę ten sterownik? Niestety z płytek nie dam rady ponieważ nie działa mi DVD w tym laptopie. Laptop to HP envy m6 - 1110ew Pozdrawiam

#2 roger1801

roger1801
  • 508 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 19:35

Prawdopodobnie chodzi o wersje windowsa. Prawdopodobnie masz tez windowsa z msdnaa. Mialem ten sam problem i mi pomoglo to co wczesniej pisalem.

#3 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 listopada 2013 - 07:15

No dokładnie, mam oryginał z MSDN. Ostatnio instalowałem go na SONY Vaio i nie było problemu. Co teraz zrobić? Jak uporać się z tym problemem? Pozdrawiam.

#4 roger1801

roger1801
  • 508 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 08:02

Sciagnij inny system z msdnaa ewentualnie taki sam z torrentow, klucz do oryginalnego systemu juz masz ;)

#5 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 listopada 2013 - 09:37

Sciagnij inny system z msdnaa ewentualnie taki sam z torrentow, klucz do oryginalnego systemu juz masz ;)

OK, tak spróbuje. Dziwi mnie jednak to trochę, ponieważ kilka dni temu instalowałem z tego pendrive'a system na innym laptopie i bez problemu się na czysto wgrał, a tu takie problemy.

Pokażę screeny, tak to dokładnie wygląda:

https://www.dropbox....ebxe/s2Jn4iFdjU

3 ostatnie screeny pokazują sterowniki, które ściągałem, ale niestety one nic nie dały.

#6 wazniaczek

wazniaczek
  • 1 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 21 listopada 2013 - 14:13

Sciągniej inny i powinno działać - u mnie to kiedyś pomogło

#7 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 21 listopada 2013 - 14:46

Windos 8 instalujemy na partycjach GPT, a masz pewnie MBR. Na ekranie instalacji (tam gdzie powinna być lista dysków)wciśnij równocześnie Shift i F10. Otworzy się okno CMD-> wpisz w nie: diskpart [chwilę zajmie zanim załaduje) Następnie wykonaj komendy: DISKPART > select disk 0 DISKPART > clean DISKPART > convert gpt DISKPART > exit Musisz pamiętać, że to usunie wszystkie dane z całego dysku!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych