Czy da się używać komórki jako kamerki internetowej do programu na przykład skype. Nie wiem czy może ktoś próbował czy coś?
Znalazłem, że na windzie spokojnie można ale jak to wygląda z mac'ami? Ktoś kiedyś próbował?
pozdro

skype poprzez nokię n73
Rozpoczęty przez
dredziarz
, 29 paź 2007 19:09
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 października 2007 - 19:09
Napisano 29 października 2007 - 19:28
movino mi z N80 działa całkiem dobrze
Napisano 29 października 2007 - 19:46
movino. hm, nie słyszałem. sprawdzam co to warte.
---- Dodano 29-10-2007 o godzinie 20:20 ----
mógłby ktoś jednak opisać mniej więcej jak to movino działa?
---- Dodano 29-10-2007 o godzinie 20:20 ----
Napisano 29 października 2007 - 21:34
Movino i Nokia 6110 Navigator
1. Instalujesz Movino w telefonie
2. Instalujesz Movino w komputerze i odpalasz
3. Odpalasz również Skype
4. W preferencjach Movino zarówno w komputerze, jak i w telefonie wybierasz tę samą rozdzielczość, np. 320x240
5. W telefonie dajesz "Connect"
6. Wchodzisz w ustawienia Skype, wybierasz zakładkę "Video", zaznaczasz "Enable Skype Video" i w zakładce "Camera" zaznaczasz również 320x240 (wtedy powinieneś ujrzeć ruchomy obraz). Jeśli się nie pojawi, upewnij się czy masz włączony blutooth w telefonie i w komputerze. Oczywiście komputer musi być wcześniej sparowany z telefonem. Jeśli to nie pomoże, kliknij w Skype'ie na inną zakładkę, np. "SMS" po czym ponownie kliknij na "Video"
Powinno działać, powodzenia!

1. Instalujesz Movino w telefonie
2. Instalujesz Movino w komputerze i odpalasz
3. Odpalasz również Skype
4. W preferencjach Movino zarówno w komputerze, jak i w telefonie wybierasz tę samą rozdzielczość, np. 320x240
5. W telefonie dajesz "Connect"
6. Wchodzisz w ustawienia Skype, wybierasz zakładkę "Video", zaznaczasz "Enable Skype Video" i w zakładce "Camera" zaznaczasz również 320x240 (wtedy powinieneś ujrzeć ruchomy obraz). Jeśli się nie pojawi, upewnij się czy masz włączony blutooth w telefonie i w komputerze. Oczywiście komputer musi być wcześniej sparowany z telefonem. Jeśli to nie pomoże, kliknij w Skype'ie na inną zakładkę, np. "SMS" po czym ponownie kliknij na "Video"
Powinno działać, powodzenia!

Napisano 29 października 2007 - 22:44
hm, no problem jest tego typu, że telefon (nokia n73) nie łączy sie z komputerem. a są sparowane. hm? Zainstalowałem na telefonie movino-app.jar no i kicha, nie działa. jakieś sugestie?
Napisano 30 października 2007 - 11:44
Rozumiem, że program poprawnie Ci się zainstalował, możesz ustawiać rozdzielczość itp, tak? Nie możesz się tylko połączyć? A spróbuj ponownie sparować telefon z komputerem. I może po instalacji programów zrób restart telefonu i komputera, to często pomaga.
Napisano 22 maja 2008 - 10:49
sory za odkop ale mam taki problem sciagam wsyztko co sie da ale niemoge znalesc instalki tego programu na kompa
na fonie mam zainstalowane ale na kompa nie moge znalesc
pomocy!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych