Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak przenieść kontakty z iCloud do iPhone'a?

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Cleo

Cleo
  • 16 posts
  • SkądLondon, United Kingdom

Posted 13 November 2013 - 12:50

Jak w temacie.. ktoś wie jak przetransportować z chmury kontakty do telefonu?

#2 Pablowej

Pablowej
  • 531 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 November 2013 - 12:51

Logujesz się na swoim koncie iCloud i automatycznie przenosi.

#3 Cleo

Cleo
  • 16 posts

Posted 13 November 2013 - 12:53

No zalogowałam się i mi nie przeniosło. W telefonie dalej pusto w kontaktach. Na kompie zalogowałam się do iCloud i tam mam wszystkie usunięte kontakty... no i jak to przenieść?:roll:

#4 Pablowej

Pablowej
  • 531 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 November 2013 - 12:55

Jeśli masz wszystkie usunięte to co ma przenieść?

#5 Cleo

Cleo
  • 16 posts

Posted 13 November 2013 - 13:03

Przepraszam, ale czy czytasz ze zrozumieniem? Piszę, że w telefonie zniknęły mi kontakty, ale gdy się zaloguję na komputerze do iCloud to one tam są. Więc stąd moje pytanie jak je przenieść do telefonu? Sama główkuję już tu trochę czasu i nic nie zdołałam zrobić dlatego pytam się tych co mogą być bardziej zorientowani w tym temacie.

#6 Pablowej

Pablowej
  • 531 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 November 2013 - 13:06

Aha.. Zrozimiałem, że w iCloud na kompie ich nie ma… Pierwsze co przychodzi mi do głowy to wyzerować iPhone i od nowa go przywrócić z iCloud. Czy jest inne wyjście to niech ktoś inny się wypowie.

#7 Cleo

Cleo
  • 16 posts

Posted 13 November 2013 - 13:18

Podłączyłam wcześniej telefon do kompa i się od razu zsynchronizowało. Gdzieś wyczytałam (dopiero po zsynchronizowaniu), żeby nie synchornizować bo te kontakty były w programie iTunes, no ale za późno doczytałam. Ale tak, jestem w iTunes - "Podsumowanie" i mam ostatnią archiwizację z 20 września.. Jak odtworzę kopię zapasową to razem z kontaktami? A co np z smsami otrzymanymi po dniu ostatniej archiwizacji? Nie będzie ich?? Zresztą lepiej mieć kontakty niż stare smsy.. chyba nic wartościowego w nich nie mam ;). Póki co zgrywam zdjęcia by przypadkiem i ich nie potracić :cool:

#8 Pablowej

Pablowej
  • 531 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 November 2013 - 13:21

w iTunes zaznacz by synchronizował z iCloud a nie z komputerem

#9 Cleo

Cleo
  • 16 posts

Posted 13 November 2013 - 13:26

No ale jak teraz zsynchronizuję telefon z iCloud to nie będzie tak, że kontakty w chmurze mi się skasują bo i w telefonie ich nie ma??? Żebyś mnie na minę nie wpuścił :rolleyes:

#10 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3838 posts

Posted 13 November 2013 - 13:41

No, a w telefonie: Ustawienia>iCloud>Kontakty - włączone?

#11 Cleo

Cleo
  • 16 posts

Posted 13 November 2013 - 13:42

Włączone włączone.. OK.. zrestartowałam teraz telefon i kontakty się nagle pokazały. Nie wiem o co chodzi, ale już są :confused: Może z tej chmury ściągnęło, ale potrzebny był restart.. nie wiem.. :confused:

#12 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3838 posts

Posted 13 November 2013 - 13:54

I rozumiem, że nic to nie daje. Spróbuj zatem wyłączyć je i po kilku minutach włączyć ponownie, po czym zrestartować aplikację Kontakty. Lub po prostu zrestartuj wówczas telefon. O! Widzę, że moja rada pana z pomocy online już nieaktualna. Ale cieszę się, że Współforumowiczce już „śmiga” :)

#13 Cleo

Cleo
  • 16 posts

Posted 13 November 2013 - 14:00

Hehe... uprzedziliśmy swoje posty ;). Spróbowałam restart i abra kadabra - kontakty odzyskane :lol: Ale dzięki.. Już wiem na przyszłość co spróbować najpierw zrobić ;) W końcu.. bo siedziałam tu ze 3 godziny :shock:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users