Laptop dla DJ
Posted 11 November 2013 - 20:39

Posted 11 November 2013 - 22:44

Posted 12 November 2013 - 06:24
Posted 12 November 2013 - 10:56
pozzdro, aa
FL Studio na Maca jest w wersji beta: http://www.image-lin...y_id=1378290309. Natywnie nie działał i nie wiadomo, czy będzie kiedykolwiek taka wersja na maca.
Posted 12 November 2013 - 13:53
Znalazlem dwie ciekawe propozycje w tej cenie , co sądzicie nowy MacBook pro 13 i7 , 8 gb ramy czy MacBook pro 15 i7 , 4 gb ramu tylko ze używany ?
Podaje linki do aukcji :
13 - [url]http://tablica.pl/i/oferta/apple-macbook-pro-13-3-i7-2-9-8gb-750hdd-ID3POzD.html?code=91e5ec9abe[/url]
15 - [url]http://tablica.pl/i/oferta/macbook-pro-i7-15-2-2ghz-4gb-ram-750gb-ID3XxF1.html?code=d546c81489[/url]
Ps. Orientuje sie ktoś może jak wyglada powiększanie ramu z 4 na 8 i ile to mniej wiecej kosztuje ?
Posted 13 November 2013 - 10:39
Posted 13 November 2013 - 10:55
Jeżeli chcesz produkować na tym muzę to musisz mieć bardzo wydajny procek i duuużo ramu.
Bo do grania wystarcza białasek z core 2 duo.
Oczywiscie

W podobnej sytuacji do Ciebie wybrałem MBP 15" z czterordzeniowym i7, głównie dlatego że nowe Airy i Retiny przekreślają możliwość upgrade jeżeli zajdzie taka konieczność.
Jeżeli chodzi o wybór konkretnego modelu to radziłbym zapolować na MBP 15" Quad i7 z HiRes. Można taki trafić z 8GB ram dużo taniej niż ten który podałeś w linku. Generalnie za taki MBP 15" nie dałbym więcej jak 4k PLN.
Na matrycy HiRes (1680x1050) zmieścisz wygodnie całego Logica. Właśnie z tego powodu moim zdaniem odpada MBP 13". Tu nie chodzi o przekątną, tylko o to że MBP 13" mają chyba zawsze 1280x800, a przy tej rozdzielczości trochę ciężko się pracuje.
Co do pamięci to do tych MBP 15" quad można wrzucić 16GB ramu.
Pozdrawiam,
L.
Popieram
Bierz serie Pro tylko i wylacznie i mozesz nawet szukac 15stki jakiesj z i7 dobrzuc sobie 16gb ramu i dysk SSD wsadzic. Albo wziasc Retine w 13 w podstawie. Napewno do grania to az zanadto jakby nie bylo ale zas jak zaczniesz zapychac rdzenie i wirtualne warki przy robieniu muzy pluginami kiedys moc sie moze skoncyc na i5.
To czego wymagach na dzien dzisiejszy masz juz wszystko pod platformowa OS X jak tak bardzo chcesz sie przesiac juz nawet FL nie robi problemow bo juz pracowalem na nim teraz pod OS X i dziala ok ale ja nie mam przekonania do tego problemu ogole bo to kwestia wycboru jak wyboru zony

Jesli chodzi o reszte to rozdzielczosc tez ma znaczenie fajnie jest miec wyzsza, testowalem Retine 13 na i5 w podstawie na logicu 9 i X i jest ok ale jak wspomnialeme wczesniej jesli bedziesz jechal na duzej ilosci wtyczek moc z i5 kiedys sie skonczy chyba, ze nei robisz nie wiadomo jakich projektow, a tez zwroc uwage, ze nie warto wydac tyle kasy zeby za rok zmieniac na cos innego nochyba ze w za chwile ten sprzet sie zwroci to nawet bym sobie nie zakrzatal glowy tym na ile starczy...
Ja zaczynalem robienie muzy od C2D na macu teraz siedze na i7 z retina i w zupelnosci mi styka nic nie laguje ani nie zacina a robie na samych pluginach juz teraz bo moblinosc sie liczy przede wszystkim dla mnie jak dla wielu podrozujacych artystow.
Uzywam glownie wtyczek: ANA, Komplet 8, Sylent, Nexus v2, Sonnox, Waves, Trur Piano oraz wielu ktore az tak nie wcinaja procka. Najwiecej zjadaja Nexusy oraz soft od NI, inne zas jedza strasznie ram jak wtyki od Spectrasonic.
Tyle i w temacie z mojej strony
- - - Połączono posty - - -
Jeżeli chcesz produkować na tym muzę to musisz mieć bardzo wydajny procek i duuużo ramu.
Bo do grania wystarcza białasek z core 2 duo.
Oczywiscie

W podobnej sytuacji do Ciebie wybrałem MBP 15" z czterordzeniowym i7, głównie dlatego że nowe Airy i Retiny przekreślają możliwość upgrade jeżeli zajdzie taka konieczność.
Jeżeli chodzi o wybór konkretnego modelu to radziłbym zapolować na MBP 15" Quad i7 z HiRes. Można taki trafić z 8GB ram dużo taniej niż ten który podałeś w linku. Generalnie za taki MBP 15" nie dałbym więcej jak 4k PLN.
Na matrycy HiRes (1680x1050) zmieścisz wygodnie całego Logica. Właśnie z tego powodu moim zdaniem odpada MBP 13". Tu nie chodzi o przekątną, tylko o to że MBP 13" mają chyba zawsze 1280x800, a przy tej rozdzielczości trochę ciężko się pracuje.
Co do pamięci to do tych MBP 15" quad można wrzucić 16GB ramu.
Pozdrawiam,
L.
Popieram
Bierz serie Pro tylko i wylacznie i mozesz nawet szukac 15stki jakiesj z i7 dobrzuc sobie 16gb ramu i dysk SSD wsadzic. Albo wziasc Retine w 13 w podstawie. Napewno do grania to az zanadto jakby nie bylo ale zas jak zaczniesz zapychac rdzenie i wirtualne warki przy robieniu muzy pluginami kiedys moc sie moze skoncyc na i5.
To czego wymagach na dzien dzisiejszy masz juz wszystko pod platformowa OS X jak tak bardzo chcesz sie przesiac juz nawet FL nie robi problemow bo juz pracowalem na nim teraz pod OS X i dziala ok ale ja nie mam przekonania do tego problemu ogole bo to kwestia wycboru jak wyboru zony

Jesli chodzi o reszte to rozdzielczosc tez ma znaczenie fajnie jest miec wyzsza, testowalem Retine 13 na i5 w podstawie na logicu 9 i X i jest ok ale jak wspomnialeme wczesniej jesli bedziesz jechal na duzej ilosci wtyczek moc z i5 kiedys sie skonczy chyba, ze nei robisz nie wiadomo jakich projektow, a tez zwroc uwage, ze nie warto wydac tyle kasy zeby za rok zmieniac na cos innego nochyba ze w za chwile ten sprzet sie zwroci to nawet bym sobie nie zakrzatal glowy tym na ile starczy...
Ja zaczynalem robienie muzy od C2D na macu teraz siedze na i7 z retina i w zupelnosci mi styka nic nie laguje ani nie zacina a robie na samych pluginach juz teraz bo moblinosc sie liczy przede wszystkim dla mnie jak dla wielu podrozujacych artystow.
Uzywam glownie wtyczek: ANA, Komplet 8, Sylent, Nexus v2, Sonnox, Waves, Trur Piano oraz wielu ktore az tak nie wcinaja procka. Najwiecej zjadaja Nexusy oraz soft od NI, inne zas jedza strasznie ram jak wtyki od Spectrasonic.
Tyle i w temacie z mojej strony
Posted 13 November 2013 - 13:51
Posted 13 November 2013 - 14:44
Posted 15 November 2013 - 09:40
Posted 15 November 2013 - 10:40
Posted 15 November 2013 - 11:06
Okey więc na 90% wezmę 13 i7 , 8gb ramu . Będę chciał sprowadzić z Ameryki ponieważ są o wiele tańsze . Jeśli ktoś sprowadza Te lapki z USA albo kupował u kogoś i bardzo bym prosił o namiary ; )
Najlepiej popytać znajomych czy ktoś w najbliższym czasie się nie wybiera, wtedy może być tanio.
Bez znajomych musisz doliczyć koszt transportu i cło (przy nowym jeszcze podatek zależny od stanu), i wtedy cena już nie powala.
Pozdrawiam,
L.
Posted 15 November 2013 - 12:52
To nie lepiej Ci bedzie wziasc na raty jak beda w iSpocie? oczywiscie 0% bez durnych kart dodatkowych u ubezpieczenia zeby wyszlo totalne 0% bo zawsze chca dodawac jakies gowno i z 0% wychodzi tyle co normalny bo jakies oplaty im sie nagle przypomina ze moga byc.
Tylko w ispocie w takiej konfiguracji trzeba dać 6300 zł to w 20 ratach 0% to wychodzi 315zl miesięcznie a jak zapłacę gotówka mam dokładnie to samo za mniej niż 5000 zł tylko ze z USA .
Posted 15 November 2013 - 12:54
Tylko w ispocie w takiej konfiguracji trzeba dać 6300 zł to w 20 ratach 0% to wychodzi 315zl miesięcznie a jak zapłacę gotówka mam dokładnie to samo za mniej niż 5000 zł tylko ze z USA .
Zebys sie nie zdziwil ze wyjdzie tyle samo... A z tego co sie orietuje to laptopy z USA kupione nowe nie maja gwarancji... Bynajmiej cortland nie naprawia ich nie wiem jak reszta...
Posted 15 November 2013 - 13:15
Zebys sie nie zdziwil ze wyjdzie tyle samo... A z tego co sie orietuje to laptopy z USA kupione nowe nie maja gwarancji... Bynajmiej cortland nie naprawia ich nie wiem jak reszta...
Laptopy apple kupione w Ameryce maja roczna międzynarodowa gwarancje , więc bez problemu mogę naprawiać go jeśli będzie taka potrzeba w ispocie w Polsce
Posted 15 November 2013 - 18:40
Co za bzdury, jak nie wiesz o nie wypisuj pierdół.
Sprzęt z USA ma gwarancję w Polsce standardowo 12 miesięcy.
Cortland naprawi jak najbardziej sprzęt z USA, na przyszłość radzę najpierw się doinformować. Ktoś przeczyta Twój wpis i pomyśli że to prawda

Posted 29 September 2014 - 21:04
Ponieważ nie chcę zakładać nowego tematu, krótkie i konkretne pytanie, czy na tym laptopie:
[url=http://allegro.pl/macbook-air-a1369-2-13ghz-4gb-256-ssd-kam-fv-gw-i4640386317.html]MacBook Air A1369 2,13Ghz/4GB/256 SSD + KAM FV GW (4640386317) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]
mogę spokojnie grać z serato oraz innych podobnych programów?
Będę podłączał Numark mixtrack pro 2 lub pioneer ddj ergo.
Laptop wydaje Wam się oryginalny? Chcę apple, aby uniknąć jakichkolwiek zawieszek etc.
Budżet 2300zł.
Z góry bardzo dziękuje, za pomoc!
Pozdrawiam
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users