Dziś wyświetliło koło baterii komunikat "wymaga naprawy" a bateria nie ma za dużo cykli jak i zawsze zaczynałem ją ładować jak spadło poniżej 10% lub czasami jak się rozładował. Czy nie wiecie co może być przyczyną takiej przypadłości?
http://imageshack.co...1/8166/2yz0.png
P.S. Jest to MacBook Pro late 2011 standardowa konfiguracja nigdy nie rozkręcany.
P.S.2 Przypomniało mi się, że wczoraj grałem około 4h w grę w której wentylatory chodziły z maksymalna szybkością jak i była temperatura około 89-95 stopni Celsjusza. Jeszcze później używałem komputer do normalnej pracy gdzie temperatura średnio wynosiła 60 stopni C oraz wieczorem oglądałem na nim film a dopiero dziś włączyłem MacBook'a i miał jakieś 10% i zobaczyłem ten komunikat podłączyłem go do zasilacza i potem od 73% do 100% miał czas do pełnego naładowania 1h 32min. Po pełnym naładowaniu ten komunikat nadal się pojawia.

Bateria "wymaga naprawy"
Started by
SebaQQ
, 11 Nov 2013 18:15
5 replies to this topic
Posted 11 November 2013 - 18:15
Posted 11 November 2013 - 18:21
Po pierwsze - wielkość miniaturki, za mała, przez co nieczytelna.
Po drugie - czy problem pojawił po upgradzie do Mavericka ?
Bo u mnie do momentu aktualizacji była informacja "wymień wkrótce", a z chwilą aktualizacji "wymień natychmiast".
Posted 11 November 2013 - 19:59
Dlatego dałem link do tego screena bo miniatura jest nieczytelna.
U mnie przed Maverick nic nie było i od razu przeskoczyło do "wymaga naprawy"
Posted 11 November 2013 - 20:58
Miałem ten sam model MBP i po 2 latach taki sam problem chociaż mój był bardzo mocno katowany, gdzie 88C i 6300RPM utrzymywało się nawet po 10h dziennie. Poszedłem do Apple Store i wymienili mi od ręki bo żywotność baterii spadała nieliniowo.
Posted 12 November 2013 - 01:47
Obecnie nagle po wzbudzeniu komputera już bateria jest normalna a nie jak wcześniej pisało "wymaga naprawy" i nie restartowałem go po prostu leżał sobie w uśpieniu (już chyba instalacji maverick nie był restartowany).
Jestem ciekawy czemu tak pisało.
Posted 12 November 2013 - 11:30
jak się tak wyświetliło to wielce prawdopodobne, że komunikat wróci... mam tak w swoim MBP mid 2010... przez to bateria krócej trzyma i nic ponadto... musiałbyś sprawdzić ilość cykli i jak wygląda sprawa z pojemnością baterii - jeśli spadła nieliniowo tak jak pisał @Ninetou to jest opcja wymiany - wszystko zależy od tego gdzie kupowałeś, a jeśli masz po gwarancji to koszt ok. 550 zł w serwisie Apple - z tego co wiem to zamienników brak.
pzdr
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users