Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Macbook air a1304 jaki system?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Aleksandra_gliwic

Aleksandra_gliwic
  • 6 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 08:39

Witam wszystkich na forum jestem tu nowa ;)))) proszę o poradę.. Mam mcb 1304 z zainstalowanym systemem 10.5.8 i tu sie pojawia problem z itunsem, niby jest ale nie łączy sie z iPadem 4 potrzebna nowsza wersja niestety na ten system niedostepna wiec pytanie czy mogłabym jakiś nowszy system wgrać ? Proszę o poradę i serdecznie pozdrawiam ;))

#2 fiodor1993

fiodor1993
  • 80 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 09 listopada 2013 - 10:36

Na MacBook Air A1304 dostępne są wszystkie systemy jak na razie wypuszczone. Aktualizuj do Mavericks.

#3 Aleksandra_gliwic

Aleksandra_gliwic
  • 6 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 17:40

Jesteś bogiem! Bardzo dziękuje za odpowiedz ;))))

#4 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 11 listopada 2013 - 10:30

Jesteś bogiem! Bardzo dziękuje za odpowiedz ;))))

Chyba troche za szybko wyciagniety osad :)

Ale nie powiem bo Mavericks powinien smigac ok jeszcze na tym nie ma na czym przetestoac bo starsze kompy mnie juz opuscily ale sam pewnie bym to wladowal na tego laptopa.

Good luck and good fun ;)

#5 Aleksandra_gliwic

Aleksandra_gliwic
  • 6 postów

Napisano 11 listopada 2013 - 22:57

To jeszcze jedno pytanko... ;) jak najlepiej dojsc do mavericksa? kupic snow leoparda i zaktualizowac do mave czy jeszcze inaczej bo juz sama niewiem dzis sie naczytalam ze glowa boli ;)

#6 NoneZ

NoneZ
  • 249 postów
Napisano 12 listopada 2013 - 18:58

Aktualizacja przez SnowLeo to dobra (i legalna) droga. Będziesz miała porównanie jak działa Twój MBA na SnowLeo a jak po upgrade do MV. Twój MBA ma pewnie tylko 2 GB RAM. To może być trochę mało na MV. Wprawdzie teoretycznie MV jest wspierany na MBA1304 ale może "ciężko chodzić". Przydałoby się więcej RAMu. NIe wiem tylko, czy można w łatwy sposób dołożyć pamięci RAM w Twoim komputerze. Serwisanci aktywni na tym forum z pewnością Ci pomogą.

#7 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 12 listopada 2013 - 19:13

Zawsze można zainstalować Mavericksa i jak będzie słabo działał, wrócić do Snow Leoparda (przynajmniej tak mi się wydaje). W MBA ramu nie dołożysz, gdyż jest wlutowany w płytę główną, a poza tym A1304 miał maksymalnie 2 GB. ;)

#8 Aleksandra_gliwic

Aleksandra_gliwic
  • 6 postów

Napisano 12 listopada 2013 - 19:22

No własnie na Apple.pl snow jest w super cenie 69 zł ;) wiec chyba sie zdecyduje w te stronę, myślicie ze jako laik dam radę zainstalować sama czy oddać komuś w lepsze ręce ;))) baaardzo dziękuje odpowiedzi ;**

#9 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 listopada 2013 - 13:38

Snow Leopard to bardzo dobry system do tego komputera. Instalacja jest łatwa. Będzie potrzebny napęd zewnętrzny. Po włożeniu płyty uruchamiasz instalację, wszystkie pliki zostaną zachowane.

#10 Aleksandra_gliwic

Aleksandra_gliwic
  • 6 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 13:58

Super wiec zamawiam snow-a, Super drive jest wiec dam radę dziękuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam chłopaki ;))

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych