Witam, mam iphone 5 oraz najnowszy iOS 7.
Codziennie rano dostaje sms od pewnego serwisu, który jest powiadomieniem że muszę wejść na komputer, niestety sygnał jest krótki tzn raz zagra i koniec a smsy często przychodzą gdy jeszcze śpię (np. 5 rano) i wtedy zdaża mi się nie obudzić, czy jest jakaś aplikacja lub możliwość w systemie która pozwoli by melodia sms'a grała tak długo dopóki się np nie odblokuje ekranu(jak w przypadku budzika).
Wtedy miałbym pewność że tego nie prześpię.
Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.

Ustawienie sygnału sms tak by dzwonił tak długo aż się nie odczyta wiadomosci?
Started by
cup12552
, 08 Nov 2013 12:22
6 replies to this topic
Posted 08 November 2013 - 12:22
Posted 08 November 2013 - 12:28
a nie prościej zrobić sobie przez itunsa samemu dźwięku sms o długości 40sek i ustawić jako dźwięk sms?może nie jest to co chcesz czyli do odblokowania ekranu, ale jak dobrze dobierzesz mp3 to uwierz że wyrwie na równe nogi:P
Posted 08 November 2013 - 12:46
ok, a orientujesz się ile najdłużej może trwać dzwonek sms?
taki dzwonek ustawiłbym tylko dla tego jednego numeru z którego przychodzą powiadomienia więc jakby się dało to ustawiłbym nawet 2 minutowy

Posted 08 November 2013 - 12:50
niet...niestety ip ma tą kretyńską przypadłość że itunes nawet nie przyjmie Ci dzwonka dłuższego niż 40sek właśnie i nie ważne czy będziesz go używał jako sms czy do połączeń-dzwonek to dzwonek. chyba że po JB coś da się z tym zrobić, ale jeszcze nie ma jb na iOS7
Posted 08 November 2013 - 13:38
Nie lubę Jailbreakować, hmm chyba pozostaje mi nic innego jak wygooglać jakiś 40sekundowy dzwonek oraz metode na wgranie tego i liczyć że to wystarczy. Te standardowe są krótkie. Dzięki za pomoc

Posted 08 November 2013 - 13:58
Nie lubę Jailbreakować, hmm chyba pozostaje mi nic innego jak wygooglać jakiś 40sekundowy dzwonek oraz metode na wgranie tego i liczyć że to wystarczy. Te standardowe są krótkie. Dzięki za pomoc
Możesz jeszcze ustawić powtarzanie alarmu SMS co 2 min. do 10 razy. (Centrum Powiadomień/Wiadomości/Powtarzaj Alarm)
Posted 08 November 2013 - 14:58
Goldix To mnie nie interesuje bo mam około 2 MAX 3 min żeby wykonać działanie na komputerze więc po max 2 minutach musze wstać zeby zdążyć dojść do komputera.
Znalazłem metodę jak ustawić dłuższy dzwonek i ustawiłem 2 minutowy własnie.
Opis jest tutaj: How to make iPhone ringtone longer than 40 seconds
W itunes dalej dzwonek jest opisany jako 40 sekundowy ale tak naprawdę jest 2 minutowy co możemy sprawdzić odtwarzając go
Znalazłem metodę jak ustawić dłuższy dzwonek i ustawiłem 2 minutowy własnie.
Opis jest tutaj: How to make iPhone ringtone longer than 40 seconds
W itunes dalej dzwonek jest opisany jako 40 sekundowy ale tak naprawdę jest 2 minutowy co możemy sprawdzić odtwarzając go

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users