Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Dziwny niebieski pasek poruszający się na ekranie, w czym problem ?

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 madman

madman
  • 12 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 November 2013 - 18:47

Witam,

Ostatnio zaczęły dziać się dziwne rzeczy. Czasami na ekranie pojawia mi się niebieski pas który przesuwa się po ekranie.
Nagrałem to na filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=WOMwmhVqA0I

[url][/url]

Nie ma reguły kiedy to się pojawi:
-czasem kiedy korzystam z facebooka
-czasem przy grach (wcześniej tego nie było teraz przy tej samej grze się pojawi)
-raz gram godzinę w grę 3d i nic się nie pojawi późnej na włączę jakąś prostą gierkę i się pojawia
-podczas wyświetlania paska nie wyczuwam aby telefon był cieplejszy
-przyciskanie obudowy i inne naciski nie wpływają na wyświetlany pasek
-jeśli zrobię printscreena (home+sleep) na zdjęciu paski są widoczne
-telefon nie upadł

Tyle udało mi się ustalić mam nadzieję że ktoś z was wie co może być tego przyczyną.

#2 Angelus1788

Angelus1788
  • 117 posts

Posted 07 November 2013 - 19:00

po prostu masz zajebisty skaner siatkówki oka teraz rodem z hamerykańskich filmów sf:D a na poważnie: skoro widać to na printscreenach robionych telefonem, to raczej bym stawiał na problemy z softem niż hardem...to co tutaj jest najczęściej polecane: restore?

#3 93robert

93robert
  • 40 posts

Posted 07 November 2013 - 22:07

Po prostu NSA skanuje Ci ekran. Ale to może być problem z np odklejającym się GPU i to może generować artefakty. Zapuść jakiś benchmark np. R Benchmark, włącz wszystko na max i zostaw aż się nagrzeje. Daj znać jak poszło.

#4 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 08 November 2013 - 06:29

Ale moment,nagrzanie może pomóc,ale tak jak w przypadku xboxa 360(falcon,jasper) pomaga ale nie nadługo,zrób pierw restory bez przywracania kopi,jezeli dalej to będzie to tak zrób tak jak kolega pisał(rozgrzej telefon z podpiętą ladowarką),jeżeli to pomoże to idz do komisu i sprzedaj tele.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users