Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy istnieje jakiś sposób by Translator (na Windows) zadziałał w systemie Mac OS X?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 bielin

bielin
  • 653 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 12:46

Zanim zainstaluję system Windows, w mym MacBook pro 10.9, ( nie chciałbym tego robić ) chciałem zapytać czy istnieje jakiś inny sposób by móc zainstalować w systemie Mac os x, tłumacz Translatica 7+ Profesjonalny tłumacz angielsko-polski, polsko-angielski.
Translatica 7+ Profesjonalny tłumacz angielsko-polski polsko-angielski | Translator automatyczny, Translatica Premium, Office, angielski, niemiecki, rosyjski

Bardzo zależy mi na tym tłumaczu, a wersja poniższa ( na Mac os x ) jest podobno tylko słownikiem ( nie tłumaczy zdań ). 
Translatica Naukowo-Techniczny Słownik angielsko-polski polsko-angielski.
Translatica Naukowo-Techniczny S

Jeśli będę zmuszony zainstalować Windows, zatem chciałem również zapytać czy zakupując powyższy tłumacz i instalując Windowsa na Mac os x, nie ma możliwości że w danym momencie gdy wyłączę system Windows, to tłumacz ten będzie jeszcze działał również w systemie Mac os x?
Dziękuję.

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 349 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 12:50

Skoro jest to soft na Windows, to nie będzie ot-tak działał. Możesz emulować jakimś wine albo coś, ale pewnie stracisz funkcjonalność, jakąś integrację z systemem i inne takie. A jak emulować, to w 'Programach' było milion razy.

#3 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 06 listopada 2013 - 12:51

Możesz spróbować zainstalować ten tłumacz za pomocą winebottler lub crossovera i sprawdzić czy będzie działać. Co do równoczesnego używania Windowsa i maca to może warto poczytać o Parallels 9 i jego trybie Coherence?

#4 bielin

bielin
  • 653 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 13:12

Dziękuję Daniel i Ftpd.

Możesz spróbować zainstalować ten tłumacz za pomocą winebottler lub crossovera i sprawdzić czy będzie działać.

Muszę doinformować się w tym temacie, bo z tego co się domyślam to wówczas wcale nie musiałbym instalować Windowsa na macu, a mógłbym zakupić kilka fajnych programów, zwłaszcza ten wymieniony Translator. Wolałbym zapłacić 20 razy więcej na jakiś program ( rodzaju winebottler lub crossovera ), aniżeli komplikować sprawę poprzez instalację Windowsa.
( No chyba że programy te jeszcze bardziej komplikują temat, a praca z Windowsem na macu będzie łatwiejsza ....) ?

#5 Ninetou

Ninetou
  • 390 postów
  • SkądUK

Napisano 06 listopada 2013 - 13:33

Tak jak napisał DanielF, instalacja Windowsa jako maszyna wirtualna przez Parallels to najłatwiejszy i najstabilniejszy sposób. Po utworzeniu maszyny wirtualnej, możesz zainstalować Windowsa a w nim translator i gdy będziesz chciał z niego skorzystać, będziesz mógł to zrobić z poziomu OS X bez restartu, a z trybem Coherence każda aplikacja będzie otwierana w normalnym oknie jak te natywne dla OS X.

Pamiętam, że wolisz wszystko wiedzieć zanim na coś się zdecydujesz więc chyba najlepiej zobacz sobie takie coś w akcji:
http://www.youtube.com/watch?v=8cmBbDb3LWs

#6 janhalb

janhalb
  • 951 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 15:08

Tak jak napisał DanielF, instalacja Windowsa jako maszyna wirtualna przez Parallels to najłatwiejszy i najstabilniejszy sposób(...)

Ja bym jednak zaczął od spróbowania CrossOvera. Większość programów windowsowych jakich używałem doskonale pod nim chodziła - a to jednak chyba prostsze wyjście. Jeśli używasz Parallelsa, to - jeśli chcesz w czasie pracy "na bieżąco" korzystać z tych programów - musisz mieć cały czas uruchomiony Windows pod Parallelsem - i przy każdym użyciu przeskakiwać do niego. IMHO - to nieco uciążliwe, nie mówiąc o tym, że obciąża system (Windows, jak wiadomo, nie należy do "lekkich" systemów...).

A jak się uda przez CrossOvera - masz po prostu uruchomiony program, który z Twojego punktu widzenia działa jak każdy inny program na Macu... Ja bym zaczął od spróbowania CrossOvera (można chyba pobrać trial), a jak się okaże że nie działa (albo źle działa) - dopiero bawił się w Parallelsa.

#7 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 349 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 16:02

To wszystko już było, w sumie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych