Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Pro A1278 - grzeje się?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 AlexDrake

AlexDrake
  • 18 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 12:41

Cześć, od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem a1278 jednak mam wrażenie, że w niektórych momentach jest on od spodu za ciepły - zwłaszcza jak podłącze ładowarkę i ciągle z niego korzystam, wtedy jest wręcz gorący. Jako, że nie znam się na temperaturach w Macach i nigdy nie zwracałem na to uwagi to proszę o pomoc, będę wdzięczny. :)

#2 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 12:54

Zainstaluj sobie darmowy gadżet iStat Pro i napisz jakie masz te temperatury. To, że laptop się nagrzewa, to normalne, ale nie powinien parzyć.

#3 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 14:00

Zainstaluj sobie darmowy gadżet iStat Pro i napisz jakie masz te temperatury. To, że laptop się nagrzewa, to normalne, ale nie powinien parzyć.

Przy aluminiowej obudowie to się może zdarzyć ;)

Cześć, od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem a1278 jednak mam wrażenie, że w niektórych momentach jest on od spodu za ciepły - zwłaszcza jak podłącze ładowarkę i ciągle z niego korzystam, wtedy jest wręcz gorący. Jako, że nie znam się na temperaturach w Macach i nigdy nie zwracałem na to uwagi to proszę o pomoc, będę wdzięczny. :)

Zrób to co kolega wyżej napisał i podaj.Możesz też powiedzieć co robisz na komputerze gdy wyczuwasz grzanie.

#4 AlexDrake

AlexDrake
  • 18 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 14:31

Oki, stwierdziłem, że najszybciej nagrzeje go korzystając z traktora, więc pograłem sobie 5-10 minut, nie parzył tak mocno jak wczoraj wieczorem jak w łóżku na necie siedziałem, ale już coś się nagrzał: CPU - 60 stopni. Enclosure Base - 30 stopni. Enclosure Base 2 - 30 stopni. Enclosure Base 3 - 30 stopni. Heatsink B - 45 stopni. Northbridge - 45 stopni. Więc wtedy wieczorem mógł dojść do jakichś 65-70? Coś koło tego.. @edit: na postoju ma on tak 38-40 stopni cpu, od razu po włączeniu lub podniesieniu ekranu pokazywał 32:)

#5 AdamDz

AdamDz
  • 376 postów
  • SkądEsbjerg Dania

Napisano 06 listopada 2013 - 14:47

Myślę że wszystko jest w porządku, bo temperatury wyglądają standardowo, uważaj w łóżku nie odkrywaj go jest mu dość ciepło:)

#6 AlexDrake

AlexDrake
  • 18 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 14:55

A jakie są maksymalne temperatury przyjmowane, żeby go nie zajechać? W piątek/sobota do klubu idę grać, to będzie pierwszy weekend na nowym Macu i sobie bym lookał od czasu do czasu :)

#7 AlexDrake

AlexDrake
  • 18 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 23:32

Teraz jak leże sobie i siedze na fb, yt mam 60 stopni, jak dla mnie to ciutka za dużo… ale nie wiem, boję sie, że coś nie tak z tym makiem.

#8 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 23:49

Teraz jak leże sobie i siedze na fb, yt mam 60 stopni, jak dla mnie to ciutka za dużo… ale nie wiem, boję sie, że coś nie tak z tym makiem.

Podobno graniczna temperatura to 125 xD U Ciebie jest wszystko okey.

#9 AlexDrake

AlexDrake
  • 18 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 00:14

Toć to jajecznice można zrobić przy tylu :o U mnie w kompie stacjonarnym mam i3 i graniczna ponoć niecałe 80… :D

#10 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 00:18

Toć to jajecznice można zrobić przy tylu :o U mnie w kompie stacjonarnym mam i3 i graniczna ponoć niecałe 80… :D

Chodziło mi o "zdrową" temperaturę.Któryś z serwisów pisał ostatnio o tym.

#11 AlexDrake

AlexDrake
  • 18 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 00:22

Ogółem w weekend gram, pt-nd, więc po 8 godzin będzie na pełnych obrotach i nie chce, żeby to się źle dla niego skończyło…

#12 mredone

mredone
  • 62 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 06:31

Nie skończy. Traktor nie obciąża tak procesora jakby się mogło wydawać. Mi podczas produkcji audio rozkręca się do 80 stopni.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych