Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z wysyłaniem smsów przez okienko rozmowy iMessage

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rubens995

Rubens995
  • 6 postów

Napisano 04 listopada 2013 - 15:21

Witam wszystkich forumowiczów! Kilka dni temu kupiłem iPhona 5c, zaaktualizowałem go do wersji 7.0.3 iOS. Wszystko jest w stu procentach ok, oprócz jednej rzeczy - mimo, że mam skonfigurowaną aplikację iMessage tak, że gdy druga osoba nie ma połączenia z siecią, lub gdy ja jej nie mam włączonej, to z okienka iMessage powinna się wysyłać zwykła wiadomość SMS. Problem leży w tym, że gdy chcę wysłać zwykłego smsa przez okienko iMessage, to przy samym końcu "pasek wysyłania" się zawiesza i wiadomość nie zostaje wysłana. Mogę wysyłać smsy jedynie przez zwykłe okienko wiadomości do danej osoby, podczas gdy inni mogą normalnie wysyłać wiadomości sms przez okienko rozmowy z definicji przeznaczone do wysyłania wiadomości iMessage. Oprócz tego, mój telefon nie dostaje wiadomości wysyłanych przez innych poprzez okienko rozmowy iMessage. Czy ktoś może wie jak rozwiązać ten problem? Z góry dziękuję i pozdrawiam!

#2 Rubens995

Rubens995
  • 6 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 13:17

Czy miał ktoś może podobny problem? Strasznie denerwujące jest to, że nie mogę drugiej osobie, która również ma Iphone, z tym, że piątkę (iOS 7.0.3), wysyłać przez okienko iMessage normalnych wiadomości, pomimo tego, że mam ustawione wymuszanie wysyłania wiadomości sms w przypadku braku możliwości wysłania iMessage. Proszę o pomoc :)

#3 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 listopada 2013 - 13:32

Już spieszę z pomocą,robisz tak że usuwasz wiadomości z osoba która ma iphone i tworzysz nowa ale pisząc na NR telefonu (teraz musiałeś mieć na maila) dzięki temu wysyłasz Imeassage i piszę ci dostarczony-czyli druga strona odebrała,jeżeli nie masz dostarczony wtedy w tą wiadomość przytrzymujesz palcem i wybierasz "wyślij jako normalny sms" problem chyba rozwiązany co ?

#4 Rubens995

Rubens995
  • 6 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 13:53

Zrobiłem tak jak powiedziałeś - usunąłem całą konwersację i założyłem nową, przy czym wybrałem numer telefonu tej osoby zamiast jej maila. Normalnie mogę wysłać do tej osoby w tym przypadku smsa, ale gdy już włączę wifi lub 3g, to wtedy iMessage pojawiają się w zupełnie innej konwersacji, a więc znowu jest to samo - mogę normalnie pisać smsy z tego "okienka od zwykłych smsów", ale już z okienka imessage smsa nie wyślę :(

- - - Połączono posty - - -

A, no i jeszcze, gdy przytrzymuję daną wiadomość, przy której nie pojawiło się dostarczony, to pojawiają się tylko opcje "kopiuj" i "więcej" - po kliknięciu "więcej" klikam w ikonkę strzałki w prawym dolnym rogu, pojawia się nowe okno wiadomości, w którym zamieniam adres mailowy na numer telefonu, wtedy w okienku kolor wiadomości zmienia się na zielony, ale nadal jej nie wysyła (zacina się w 90% długości paska wysyłania).

- - - Połączono posty - - -

Ponadto, gdy napisałem zwykłego smsa z prośbą o testową wiadomość zwrotną do drugiej osoby, która ma włączone wifi (ja nie mam żadnego włączonego w tej chwili połączenia z siecią), to ona go otrzymała i odpisała mi normalnie przez okienko imessage, pokazało jej się, że wiadomość doszła, ale u mnie pojawia się ona dopiero po włączeniu wifi. Kompletnie nie wiem co się dzieje :( tej drugiej osobie działa wszystko ok, ponieważ z innymi normalnie pisze przez okienko imessage zarówno normalne wiadomości jak i imessage.

#5 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 listopada 2013 - 14:41

Zrób tak u siebie włącz 3g itp żeby wysłać Imessage i w drugim iphonie wyłącz 3g/wifi itp i wyślij imessage ze swojego telefonu jak nie będzie pisać dostarczony,przytrzymaj na niebieskim i powinno być-wyślij jako sms.

#6 Rubens995

Rubens995
  • 6 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 14:59

Zrobiłem tak jak mówisz - nie ma "dostarczony", jak przytrzymuję na niebieskim, to mam tylko "kopiuj", "wyślij na adres email" i "więcej". Ta druga osoba normalnie pisze do mnie "zielone wiadomości" ze swojego okienka imessage, ja w żaden sposób z mojego nie mogę takiej wiadomości wysłać, zawsze się zacina.

#7 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 listopada 2013 - 15:09

Tylko masz jednego znajomego z iphonem żebyś mógł to sprawdzić ? jeżeli zrobiłeś to co pisałem wyżej i nici,to zrób restore bez przywracania kopi,tylko jako nowy telefon.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych