Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5s unlocked, sim free

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Drakers9

Drakers9
  • 36 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 21:39

Witam, chcę wylicytować iPhone 5s, ale jak tak siedze na aukcjach od kilku dni to zaczynam miec watpliwosci. Jak znależć telefon ktory bedzie dzialal w kazdej sieci, za kadym razem bo z tego co piszą wychodzi, ze sa jakies wersje ze są odblokowane do momentu wlozenia karty,(free sim??) czyli co jak wloze np. karte tmobile to po pierwszyhm wlaczeniu aktywuje sie simlock na ta wlasnie sieć ? czy o co chodzi, sorki za pytanie, ale nie chce sie na mine wladowac, licze na pomoc z waszej strony, dzięki wielkie. jesli to jest tak jak mysle, to jak szukac zeby znależć w pelni odblokowany?

#2 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 21:46

Szukaj Factory Unlocked.

#3 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 listopada 2013 - 21:49

Nie kombinuj i kup z polskiej dystrybucji,lub angli/niemiec,przynamniej będziesz miał gwarancje a nie tak jak w przypadku ip z usa.

#4 Drakers9

Drakers9
  • 36 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 21:50

wlasnie chce z anglii kupic, ale to mi nie daje gwarancji ze nie bedzie tego "sim free"

myslicie, ze ten bedzie factory unlocked ?

Apple iPhone 5s (Latest Model) - 32 GB - Space Grey (Unlocked) Smartphone SEALED | eBay

#5 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 listopada 2013 - 22:19

Raz w tytule - Unlocked Dwa w tytule - SIM Lock: Unlocked Ilosc komenatrzy - ponad 200 100% pozytywnych. Forza, bo za sekundy koniec!

#6 Drakers9

Drakers9
  • 36 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 22:27

juz po aukcji. znalazłem na gumtree koles pisze "factory unlocked" a w nawiasie (sim free), to bądz tu mądry teraz(BRAND NEW IN BOX APPLE iPHONE 5S 16GB..SEALED AND FACTORY UNLOCKED £520!!!! | London Bridge | Gumtree) a ile kosztuje w ostatecznosci odblokowanie iphona 5s ?

#7 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 03 listopada 2013 - 22:43

Nie wiem o co ci chodzi. Przecież wyraźnie jest napisane, że telefon bez simlocka.

#8 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 listopada 2013 - 23:14

Sim free to to samo co factory unlocked. Oznacza to, ze telefon jest kupowany poza abonamentem, nie zostala do niego dolaczona zadna karta sim a wiec mozna wlozyc dowolna, swoja. Odblokowanie iPhone to koszt zalezy od sieci, na jaka simlock jest zalozony.

#9 Drakers9

Drakers9
  • 36 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 23:27

acha, bo ja myslalem ze sim free to jest ta wersja, że jest odblokowany dopóki sie wlozy karte, jest w ogóle coś takiego, bo juz na kilku aukcjach o tym mowili, ale jest to dla mnie jakas innowacja, pierwszy raz o tym slysze.

#10 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 23:35

... że jest odblokowany dopóki sie wlozy karte, jest w ogóle coś takiego, bo juz na kilku aukcjach o tym mowili, ale jest to dla mnie jakas innowacja, pierwszy raz o tym slysze.

Słyszałem o wielu takich przypadkach. Dlatego doradzilem byś szukał tel Factory Unlocked.

#11 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 listopada 2013 - 00:03

Z mojego doswiadczenia tego typu przypadek odbywa sie zaraz po zdjeciu blokady simlock. Jesli wlozymy i aktywujemy telefon na karcie operatora, z ktorego dopiero co zdjelismy locka to wroci on spowrotem. Tak jest np. jesli sciagam simlock z AT&T przez operatora. Trzeba zaktywowac telefon z karta innego operatora, by simlock na AT&T nie wrocil.

#12 Drakers9

Drakers9
  • 36 postów

Napisano 04 listopada 2013 - 00:33

jak sie wkurze to wezme z apple store, wtedy chyba jest juz pewne ze bedzie odblokowany :P przepraszam, ale jako ze juz pisze posta a nie warto po to nowego tematu zakladac, to da się w 5s zrobic jailbreak? bo wdłg. tego: Ultimate jailbreak and unlock wizard - jailbreak and unlock iPhone - iPad - iPod się nie da, ale znalazłem to na yt: iOS 7/7.0.2/7.0.3 Untethered Jailbreak Working iPhone 5S,iPhone 5C,iPhone 5,iPhone 4s,iPad 5 - YouTube - jest to normalny, pełnoprawny jailbreak?

#13 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 04 listopada 2013 - 01:23

Nie ma JB na iOS 7.

#14 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 04 listopada 2013 - 10:30

tez sam mam problem z tymi simlockami, ponoc w usa z sieci verizon nie maja simlocka ale czy dziala z kartami w europie na 100% tego nie wiem...a szkoda bo skusilbym sie na takiego, o sim free niestety mozna pomarzyc - tylko online -mowie o apple storach

#15 Drakers9

Drakers9
  • 36 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 02:41

Nie ma JB na iOS 7.

a jak skomentujesz ten filmik?

iOS 7/7.0.2/7.0.3 Untethered Jailbreak Working iPhone 5S,iPhone 5C,iPhone 5,iPhone 4s,iPad 5 - YouTube

#16 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 02:48

Fake.

#17 Drakers9

Drakers9
  • 36 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 12:18

kurcze szkoda, a nie ma zadnych wiesci ze ma sie pojawić jailbreak? jak bym sporobwał to z filmiku to jak nie zadziala to oprocz tego nic sie nie stanie z iphonem, mam nadzieje? :P

#18 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 13:44

Najbardziej prawdopodobna data ukazania się JB na iOS 7 to okolice nowego roku.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych