Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ciągle widniejąca ikona lokalizacji oraz pytanie dotyczące ekranu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 White1284

White1284
  • 6 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 11:13

Witam, odkąd zaktualizowałem ipada 4 do ios 7 to w prawym górnym rogu prawie cały czas pokazuje sie ta ikonka lokalizacji. Teraz pytanie czy to ma tak być i czy jest możliwe ze przyspiesza to rozladowanie mojego ipada. Drugie pytanie dotyczy ekranu, mianowicie zakupiłem ipada w te wakacje pod koniec lipca w mediamarkcie w Zamościu. Kupując go wybrałem dodatkowe ubezpieczenie. Gdzieś tak miesiąc temu podczas włączania ipada (gdy mamy to białe jabłuszko na czarny tle) zauważyłem małą żółta kropeczke w górnej części ekranu. Kropka jest słabo widoczna gdy normalnie używam ipada, ale obawiam sie czy zwiększy sie. I teraz rodzi sie pytanie czy oddawać ipada na ta rozszerzona gwarancje ?

#2 Hawken12

Hawken12
  • 250 postów
  • SkądGorzów Wlkp. Polska

Napisano 03 listopada 2013 - 11:16

Witam, odkąd zaktualizowałem ipada 4 do ios 7 to w prawym górnym rogu prawie cały czas pokazuje sie ta ikonka lokalizacji. Teraz pytanie czy to ma tak być i czy jest możliwe ze przyspiesza to rozladowanie mojego ipada. Drugie pytanie dotyczy ekranu, mianowicie zakupiłem ipada w te wakacje pod koniec lipca w mediamarkcie w Zamościu. Kupując go wybrałem dodatkowe ubezpieczenie. Gdzieś tak miesiąc temu podczas włączania ipada (gdy mamy to białe jabłuszko na czarny tle) zauważyłem małą żółta kropeczke w górnej części ekranu. Kropka jest słabo widoczna gdy normalnie używam ipada, ale obawiam sie czy zwiększy sie. I teraz rodzi sie pytanie czy oddawać ipada na ta rozszerzona gwarancje ?

Hmm... lokalizacja nie powinna zrzerać baterii (przynajmniej znacząco). Nt. tej kropki - potrzymaj miesiąc, jak się powiększy to oddaj a jak nie to już jak chcesz :P.

#3 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 03 listopada 2013 - 12:01

Masz włączoną lokalizację i jak użyjesz górnego paska powiadomień to wyświetla Ci się między innymi Pogoda. Wygląda to tak że owa Pogoda musi mieć dane jak używasz paska górnego paska powiadomień. Tak więc jeżeli naciśniesz przycisk Home zerkając na np. godzinę to uruchamia się aktualizacja Pogody która korzysta z internetu i lokalizacji Twojej pozycji w danym miejscu gdzie przebywasz. Ma to przełożenie na baterie gdyż uruchamia się chwilowo GPS. Ale to jest małę zużycie prądu w kalkulowane w prace iPhone z iOs 7.x Odnośnie drugiego pytania to zapoznaj się z gwarancją Regenersis. Znajdziesz tam odpowiedz na swoje pytanie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych