Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Czym czyścić MacBook Pro?

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 28 October 2007 - 18:57

Czym czyścicie swoje ukochane maczki? Po miesiącu użytkowania zrobiło sie troszkę brudno na mojej obudowie, ślady palców, nadgarstki, zastanawiam się czym, jakim preparatem czyścic aluminium by nie było jakiś przecierać itp, a obudowa wyglądała jak nowa.

#2 JSG

JSG
  • 5459 posts

Posted 28 October 2007 - 19:06

Ja używam: Płynu do szyb, mokrych ściereczek z lidla, klawiaturę i tylny wylot powietrza od czasu do czasu- jak już mi się zdaży raz na miesiąc wyłączyć komputer traktuje odkurzaczem z taką szczotką włochatą... Co innego matryca... tu dbałość moja jest większa- mam zestaw: pędzelek, szmatka i psikacz- kupiłem w MM albo w saturnie- raz na kilka dni zamiatam kurz a raz na jakiś czas po zamiataniu przemywam tym płynem- funkcjonuje tak już od grudnia i zero problemów z przecieraniem, przebarwieniami matrycy itp...
  • MacGyver likes this

#3 pi

pi
  • 616 posts

Posted 28 October 2007 - 19:44

jesli uwaznie przeczytasz instrukcje obslugi to tam jest napisane, ze miekka szmatka i woda, oczywiscie bez przesady, no i zawsze wspominaja o odlaczeniu zasilania -rowniez baterii

#4 ser91e

ser91e
  • 461 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 28 October 2007 - 20:15

Ja używam iKlear'a kupionego w sklepie Apple. Drogie to to jak cholera ale sprawdza się w połączeniu z dołączaną mikrofibrą. Dodatkowo czyszczę nią iPod'y i inne sprzęty plastikowo/metalowe w okolicach biurka.

#5 _krzysiek

_krzysiek
  • 1971 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 October 2007 - 20:36

ja poki co na sline i palcami, ale niedlugo zainwestuje w Pur i zwykla szmatke

#6 racuchy

racuchy
  • 673 posts

Posted 28 October 2007 - 23:51

wlasnie chcialem napisac ze na 'melke' biore wszystko. :rofl A tak serio to jestem brudas, nie myje swojego MPB

#7 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 29 October 2007 - 00:09

Ja używam takich chusteczek Pampers dla maluchów. Podbieram je mojej 2 letniej już córce ;) Świetnie ścierają brud z obudowy i klawiatury - nie zaobserwowałem żadnych skutków ubocznych. Koszt - około 13zł-17zł

#8 oley_20

oley_20
  • 616 posts
  • SkądSzczecin

Posted 29 October 2007 - 00:36

ja uzywam miekkiej szmatki do zmywania naczyn zwilzonej woda... niczego innego nigdy nieuzywalem a komp po prawie 12 miesiacach wyglada jak nowy...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users