Czym czyścicie swoje ukochane maczki? Po miesiącu użytkowania zrobiło sie troszkę brudno na mojej obudowie, ślady palców, nadgarstki, zastanawiam się czym, jakim preparatem czyścic aluminium by nie było jakiś przecierać itp, a obudowa wyglądała jak nowa.

Czym czyścić MacBook Pro?
Rozpoczęty przez
b.milewski
, 28 paź 2007 18:57
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 października 2007 - 18:57
Napisano 28 października 2007 - 19:06
Ja używam:
Płynu do szyb, mokrych ściereczek z lidla, klawiaturę i tylny wylot powietrza od czasu do czasu- jak już mi się zdaży raz na miesiąc wyłączyć komputer traktuje odkurzaczem z taką szczotką włochatą...
Co innego matryca... tu dbałość moja jest większa- mam zestaw: pędzelek, szmatka i psikacz- kupiłem w MM albo w saturnie- raz na kilka dni zamiatam kurz a raz na jakiś czas po zamiataniu przemywam tym płynem- funkcjonuje tak już od grudnia i zero problemów z przecieraniem, przebarwieniami matrycy itp...
- MacGyver lubi to
Napisano 28 października 2007 - 19:44
jesli uwaznie przeczytasz instrukcje obslugi to tam jest napisane, ze miekka szmatka i woda, oczywiscie bez przesady, no i zawsze wspominaja o odlaczeniu zasilania -rowniez baterii
Napisano 28 października 2007 - 20:15
Ja używam iKlear'a kupionego w sklepie Apple. Drogie to to jak cholera ale sprawdza się w połączeniu z dołączaną mikrofibrą. Dodatkowo czyszczę nią iPod'y i inne sprzęty plastikowo/metalowe w okolicach biurka.
Napisano 28 października 2007 - 20:36
ja poki co na sline i palcami, ale niedlugo zainwestuje w Pur i zwykla szmatke
Napisano 28 października 2007 - 23:51
wlasnie chcialem napisac ze na 'melke' biore wszystko. :rofl
A tak serio to jestem brudas, nie myje swojego MPB
Napisano 29 października 2007 - 00:09
Ja używam takich chusteczek Pampers dla maluchów.
Podbieram je mojej 2 letniej już córce
Świetnie ścierają brud z obudowy i klawiatury - nie zaobserwowałem żadnych skutków ubocznych.
Koszt - około 13zł-17zł

Napisano 29 października 2007 - 00:36
ja uzywam miekkiej szmatki do zmywania naczyn zwilzonej woda... niczego innego nigdy nieuzywalem a komp po prawie 12 miesiacach wyglada jak nowy...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych