Witam.
Czy ktoś wie gdzie znajdują się pliki z książkami w iBooks na mac w OS 10.9? Jak książki były w iTunes to folderze tegoż obok muzyki i innych były też książki. A teraz po imporcie?

Pliki książek w iBooks na Maka
Started by
sq3c14
, 02 Nov 2013 19:04
10 replies to this topic
Posted 02 November 2013 - 19:04
Gość_krzykwiat_*
Posted 02 November 2013 - 20:10
Proszę bardzo, ja mam taką ścieżkę:
/Users/krzysiek/Library/Containers/com.apple.BKAgentService/Data/Documents/iBooks/Books
i w tym katalogu mam plik z książką w postaci pliku PDF oraz epub.
Posted 03 November 2013 - 02:08
Udsło mi sie to znaleźć po trudach, bo katalog biblioteki jest domyślnie ukryty ;(, ale nie mam tam pliku ePub tylko katalog z epubem rozłożonym na czynniki pierwsze. Osobno każdy rozdział, trzcionka czcionka, obrazek. Masakra.
Ale to już duża pomoc. Teraz tylko muszę wykombinować jak te pliki przenieść z jednego dysku na drugi. Jutro....
Jak znam życie przeklejanie nic nie da.
Ale to już duża pomoc. Teraz tylko muszę wykombinować jak te pliki przenieść z jednego dysku na drugi. Jutro....
Jak znam życie przeklejanie nic nie da.
Posted 03 November 2013 - 19:22
Trzcionka? Naprawdę? A może w ogóle fąt?
Posted 03 November 2013 - 21:00
Symbolic Link. Rozwiązanie na przenosiny dowolnych bibliotek.
Gość_krzykwiat_*
Posted 04 November 2013 - 12:03
No niestety po zaimportowaniu do ibook tak jest że potem widać plik epub jako katalog i można obejrzeć sobie wnętrze.
Posted 04 November 2013 - 12:18
Generalnie odradzam importowanie do iBook.
Doradzam jak najszybsze pozbycie się tej aplikacji i związanych z nią problemów, jak niemożność dzielenia biblioteki, czy uniemożliwienie tagowania i zarządzania książkami.
Posted 04 November 2013 - 12:28
ja nie doradzam - nie mam problemów
Gość_krzykwiat_*
Posted 04 November 2013 - 19:22
Grzes_I nie jest tak źle, co prawda program ma wady ale zalety w prostocie obsługi. Można sobie porobić ogólne kategorie i książki posegregować. Fakt że mogło by być trochę więcej opcji. Mnie deneruje to że gdy pobiorę zakupioną książkę w jakimś sklepie i wczytam do ibook to potem nic sensownego z nią nie zrobię. Dlatego zawsze pobraną książkę kopiuję na dysk zewnętrzny by mieć kopię na czytnik ebooków. Jeżeli używamy tylko ibook do książek to aplikacja się sprawdza.
Posted 08 November 2013 - 23:06
fąt - dobre. sorry za wandalizm językowy. postaram się bardziej.
Posted 08 November 2013 - 23:10
@krzykwiat
Ale juz wspoldzielona biblioteka odpada.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users