Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

kompas raz dziala raz nie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 tomciar

tomciar
  • 175 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 16:03

Mam problem z kompasem w moim iPhone. Kiedys na sofcie 6.0.3 dzialal ok. Ale to rzadko uzywany przeze mnie gadget wiec nie zagladalem czesto. Po aktualizacji do 7.0.3 spojrzalem na kompas bo ladniejszy ;) ale juz nie reagowal na ruch. Kalibracja rowniez sie nie udaje. Nawet uznalem ze uszkodzony, trudno. Ale ostatnio sprawdzam - dziala! Przez chwile. Wiec sytuacja jest taka ze raz dziala raz nie, nie wiem z czym powiazane bo restarty nie poprawiaja sytuacji. Kompasu nie uzywam, ale sa fajne programy wykorzystujące tą właściwość, np. night sky 2 no i nic mi po nich. System juz przywracałem na czysto, nie pomoglo. Ktos ma jakis pomysł?

#2 jachraniak

jachraniak
  • 168 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 listopada 2013 - 12:15

Też miewam ten problem.

#3 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 12:28

Mam problem z kompasem w moim iPhone. Kiedys na sofcie 6.0.3 dzialal ok. Ale to rzadko uzywany przeze mnie gadget wiec nie zagladalem czesto. Po aktualizacji do 7.0.3 spojrzalem na kompas bo ladniejszy ;) ale juz nie reagowal na ruch. Kalibracja rowniez sie nie udaje. Nawet uznalem ze uszkodzony, trudno. Ale ostatnio sprawdzam - dziala! Przez chwile. Wiec sytuacja jest taka ze raz dziala raz nie, nie wiem z czym powiazane bo restarty nie poprawiaja sytuacji. Kompasu nie uzywam, ale sa fajne programy wykorzystujące tą właściwość, np. night sky 2 no i nic mi po nich. System juz przywracałem na czysto, nie pomoglo. Ktos ma jakis pomysł?

A wgrywałeś kopie zapasową?

#4 jachraniak

jachraniak
  • 168 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 listopada 2013 - 16:00

@zakino Co sugerujesz zrobić? Łopatologicznie poproszę :)

#5 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 16:29

@zakino

Co sugerujesz zrobić? Łopatologicznie poproszę :)

Chodziło mi o to czy wgrałeś kopie zapasową po odtworzeniu ipka?

#6 tomciar

tomciar
  • 175 postów

Napisano 04 listopada 2013 - 09:27

Nie, specjalnie go zrestartowałem i od zera, choć wiedziałem że pół dnia będę wszystko ustawiał. Nie działa kompas. Czasem zadziała ale bardzo rzadko.

#7 scooter10

scooter10
  • 142 postów
  • SkądLublin

Napisano 04 listopada 2013 - 20:37

Sprawdź czy działa jak wyłączysz "północ geograficzną" w ustawieniach. U mnie w iPhonie 5 pomogło.

#8 tomciar

tomciar
  • 175 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 11:30

Nie pomaga, to już sprawdzałem wcześniej. Wczoraj wieczorem jakiś czas działał, dzisiaj już nie działa :) Ten typ tak ma.

#9 stap

stap
  • 53 postów

Napisano 25 września 2016 - 17:19

Aby działał kompas, musi być włączona lokalizacja

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych